Antena 3 CNN International News Populația Ucrainei, evacuată cu trenuri speciale, cu luminile stinse

Populația Ucrainei, evacuată cu trenuri speciale, cu luminile stinse

Compania Ucraineană de Căi Ferate a anunțat vineri o serie de trenuri speciale de evacuarea populației. Garniturile vor circula de la Kiev către părțile de vest ale Ucrainei.

Populația Ucrainei, evacuată cu trenuri speciale, cu luminile stinse
Sursa foto: Wolfgang Schwan/Anadolu Agency/Getty Images
de Cerasela Stafie    |    25 Feb 2022   •   21:55

Trenurile speciale pentru evacuarea cetățenilor vor pleaca de la gara principală și suburbană din Kiev. Autoritățile au anunțat că trenurile vor fi pentru Rahiv, Ujhorod, Truskavets, Vorokhta, Kovel, Cernăuți și Lviv.

Compania Ucrainiană de Căi Ferate i-a informat pe oameni că locurile din tren vor fi disponibile pe principiul primul venit, primul servit, dar se va acorda prioritate copiilor, femeilor și persoanelor cu mobilitate redusă.

Din cauza circumstanțelor, sunt posibile întârzieri ale trenurilor. De altfel, oamenii au fost înștiințați că există suficiente mașini pentru evacuarea în siguranță a aproximativ 10.000 de persoane până la sfârșitul zilei de vineri.

Compania le-a mai cerut celor care călătoresc în trenurile speciale să nu dezvăluie locațiile lor și să nu fie surprinși dacă se folosește iluminatul de urgență: ”cu cât trenul arată mai puțin ca o ghirlandă, cu atât călătoria este mai sigură”.

La trenuri, iluminarea de urgenta este prevazută pentru a furniza un minim de vizibilitate. Practic, garniturile vor circula cu luminile stinse.

×
Subiecte în articol: evacuare populatie Ucraina trenuri
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close