Antena 3 CNN International News Regina Elisabeta a II-a, repaus de cel puțin două săptămâni, fără vizite oficiale, la indicațiile medicilor

Regina Elisabeta a II-a, repaus de cel puțin două săptămâni, fără vizite oficiale, la indicațiile medicilor

Medicii i-au recomandat Reginei Elisabeta repaus pentru următoarele două săptămâni. În această perioadă monarhul britanic nu va efectua vizite oficiale.

Regina Elisabeta a II-a, repaus de cel puțin două săptămâni, fără vizite oficiale, la indicațiile medicilor
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Oct 2021   •   21:51

Reginei britanice Elisabeta a II-a i s-a recomandat de către medici să se odihnească cel puțin pentru următoarele două săptămâni și să nu întreprindă nicio vizită oficială, a anunțat vineri Palatul Buckingham, într-un comunicat.

Anunțul vine la mai bine de o săptămână după ce monarhul, în vârstă de 95 de ani, a petrecut o noapte în spital pentru ceea ce un purtător de cuvânt a descris la acea vreme drept „investigații preliminare”.

”Medicii Majestății Sale au sfătuit ca ea să continue să se odihnească pentru cel puțin următoarele două săptămâni. Cadrele medicale sunt de părere că Majestatea Sa poate continua să realizeze sarcini ușoare, în special de la birou, în acest timp, inclusiv unele audiențe virtuale, dar să nu efectueze nicio vizită oficială”, se arată în anunțul oficial.

”Majestatea Sa regretă că acest lucru înseamnă că nu va putea participa la Festivalul Comemorarii de sâmbătă, 13 noiembrie. Cu toate acestea, intenția fermă a Reginei rămâne să fie prezentă la Serviciul Național de Comemorare în Duminica Comemorării, pe 14 noiembrie”.

O sursă regală a declarat pentru CNN că regina „rămâne în stare bună” și continuă să-și îndeplinească ”îndatoririle ușoare”. Sfatul a fost o ”precauție sensibilă” din partea medicilor, iar jurnalul monarhului pentru săptămâna viitoare este unul ușor.

Regina a anulat o călătorie în Irlanda de Nord săptămâna trecută, în urma sfaturilor medicale de a se odihni mai mult. Totuși, marți a reluat ”sarcinile ușoare” și a avut două audiențe virtuale cu ambasadorii sud-coreeni și elvețieni în Marea Britanie.

O sursă apropiată palatului a declarat la acea vreme pentru CNN că șederea ei peste noapte în spital, săptămâna trecută, ”nu a fost legată de Covid”. Ea s-a întors la Castelul Windsor ”cu o dispoziție bună”.

Palatul a anunțat, marți, că Regina nu își va face apariția la summitul COP26 de săptămâna viitoare, ci va trimite, în schimb, un clip video. Regina a înregistrat, vineri după-amiază, un discurs pentru COP26, care va fi prezentat luni la conferința privind schimbările climatice.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close