Antena 3 CNN International News Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, critici dure pentru ”prietenul” Vladimir Putin: ”Eu omor criminali. Nu ucid copii și bătrâni”

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, critici dure pentru ”prietenul” Vladimir Putin: ”Eu omor criminali. Nu ucid copii și bătrâni”

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, l-a criticat pe omologul său rus Vladimir Putin pentru uciderea unor civili nevinovați în Ucraina. El a spus că, deși multă lume face comparații între ei, lucrurile sunt foarte diferite.

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, critici dure pentru ”prietenul” Vladimir Putin: ”Eu omor criminali. Nu ucid copii și bătrâni”
Sursa foto: Hepta / DPA Images
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   13:58

”Mulți oameni spun că Putin și cu mine suntem la fel, pentru că ucidem oameni”, a spus Duterte în timpul unui discurs public luni seară, potrivit agenției de știri din Filipine (PNA).

"Dar omor criminali. Nu ucid copii și bătrâni. Ceea ce se întâmplă în Rusia și America este diferit de ceea ce se întâmplă aici". Duterte a spus că nu își condamnă ”prietenul” Putin, ci mai degrabă îi împărtășește sentimentele.

"Putin este prietenul meu... Tu stăpânești totul. Oricum, chiar tu ai început zarva acolo. Controlează-ți soldații! Ei își fac de cap", a spus Duterte, potrivit agenției de presă.

Lierul filipinez a cerut, de asemenea, Ambasadei Rusiei în țara sa să transmită mesajul său lui Putin, spunând că este obligația liderului rus să asigure siguranța celor nevinovați.

"Ambasada Rusiei, dacă mă asculți, nu caut ceartă cu nimeni. Am spus că Putin este un prieten de-al meu. Dar... este obligația ta morală să ai grijă de civilii, de cei nevinovați, de copii, bătrâni, femei... Sunt prea vulnerabili."

Trupele ruse au fost acuzate că au comis o mulțime de presupuse crime de război în Ucraina. Sunt tot mai multe dovezi ale crimelor fără discernământ ale civililor care încercau să fugă de violență. Au apărut dovezi și pentru atacul asupra unei maternități și a unui teatru transformat în adăpost.

Rusia a negat acuzațiile de crime de război și susține că forțele sale nu vizează civili, dar jurnaliștii CNN de pe teren în Ucraina au văzut dovezi directe ale atrocităților în mai multe locații din țară. Iar luni, un soldat rus de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil de 62 de ani neînarmat, în primul proces pentru crime de război din Ucraina de la invazie.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close