Antena 3 CNN International News Rusia a pierdut o treime din forțele sale în Ucraina, spune Marea Britanie

Rusia a pierdut o treime din forțele sale în Ucraina, spune Marea Britanie

Este posibil ca Rusia să fi pierdut până la o treime din forțele terestre pe care le-a angajat când a invadat Ucraina, potrivit ministerului britanic al Apărării.

Rusia a pierdut o treime din forțele sale în Ucraina, spune Marea Britanie
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    15 Mai 2022   •   14:12

În cea mai recentă actualizare a informațiilor privind apărarea, ministerul a spus că forțele ruse au suferit pierderi mari în ofensiva lor din Donbas și că ”în condițiile actuale, este puțin probabil ca Rusia să-și accelereze dramatic avansul în următoarele 30 de zile”.

Britanicii au apreciat că ofensiva a ”întârziat semnificativ. În ciuda progreselor inițiale la scară mică, Rusia nu a reușit să obțină câștiguri teritoriale substanțiale în ultima lună, menținând în același timp niveluri ridicate de uzură”.

”Rusia a suferit pierderi de o treime din forța de luptă terestră pe care a angajat-o în februarie”, a adăugat ministerul din Regatul Unit.
Nu este clar cum au ajuns oficialii la această evaluare. Se crede că Rusia a angajat aproximativ 100 de grupuri tactice de batalion în ofensiva din estul Ucrainei.

Evaluarea serviciilor de informații din Regatul Unit spune că întârzierile în operațiunile rusești vor fi ”aproape sigur exacerbate de pierderea unor factori critici, cum ar fi echipamentele de legătură și dronele de informații, de supraveghere și de recunoaștere”.

”Echipamentele rusești de legătură au lipsit pe tot parcursul conflictului, încetinind și restricționând manevra ofensivă. UAV-urile rusești sunt vitale pentru conștientizarea tactică și direcționarea artileriei, dar au fost vulnerabile la capacitățile antiaeriene ucrainene”.

”Multe dintre aceste capacități nu pot fi înlocuite sau reconstituite rapid și este probabil să continue să împiedice operațiunile rusești în Ucraina”.

În săptămâna trecută, Rusia a pierdut echipamente importante de legătură în timp ce încerca să traverseze râul Siverski Doneț. Rușii au încercat și se pare că nu au reușit să pună mai multe pontoane peste râu, într-un efort de a încercui trupele ucrainene.

Imaginile din satelit analizate de CNN arată că cel puțin trei poduri au fost distruse, iar rușii au suferit pierderi mari. Între timp, armata ucraineană a susținut că a degradat substanțial capacitățile dronelor rusești.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Marea Britanie
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close