Antena 3 CNN International News Rusia a acuzat SUA că a alimentat ”isteria” cu privire la criza de la granița cu Ucraina

Rusia a acuzat SUA că a alimentat ”isteria” cu privire la criza de la granița cu Ucraina

Kremlinul a acuzat Washingtonul că a alimentat ”isteria” cu privire la criza de la granița cu Ucraina. Presa americană ar fi distribuit informații înșelătoare sau distorsionate.

Rusia a acuzat SUA că a alimentat ”isteria” cu privire la criza de la granița cu Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    31 Ian 2022   •   17:15

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a declarat reporterilor că Washingtonul și publicațiile americane au alimentat ”isteria” cu privire la invazia rusă asupra Ucrainei.

”Spre disperarea noastră, mass-media americană a publicat în ultima vreme o cantitate foarte mare de informații neverificate, distorsionate și în mod deliberat înșelătoare despre ceea ce se întâmplă în Ucraina și în jurul ei”, a spus Peskov, luni.

"Isteria exagerată de Washington provoacă isterie în Ucraina, aproape până la punctul în care oamenii își fac bagajele pentru front. Este un fapt", a adăugat Peskov, comentând dezacordurile între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele SUA cu privire la nivelul amenințării ruse.

În timpul unei discuții telefonice de săptămâna trecută, pe care un înalt oficial ucrainean l-a descris pentru CNN drept ”lung și sincer”, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său ucrainean că un atac rus ar putea fi iminent.
Zelensky, totuși, și-a reiterat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne ”periculoasă, dar ambiguă” și nu este sigur că va avea loc un atac.

Luni, Peskov a cerut SUA și aliaților săi europeni ”să adopte o abordare mai constructivă” și a spus că recenta amenințare cu sancțiuni din partea Regatului Unit este ”extrem de îngrijorătoare”.

”Este un motiv de îngrijorare serioasă pentru structurile financiare și afacerile internaționale”, a spus Peskov. ”Este un atac deschis la adresa afacerilor”.

Secretarul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat în acest weekend că Marea Britanie va introduce o nouă legislație care va extinde sancțiunile și va viza anumite persoane din apropierea Kremlinului dacă Rusia va invada Ucraina.
 

×
Subiecte în articol: isterie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close