Antena 3 CNN International News Rusia folosește ”aviația strategică” și consolidează unitățile militare din sud, spune armata ucraineană

Rusia folosește ”aviația strategică” și consolidează unitățile militare din sud, spune armata ucraineană

Statul Major al Ucrainei a declarat că forțele ruse continuă ”să lanseze artilerie și atacuri aeriene asupra Mariupol” în timp ce blochează unitățile ucrainene din apropierea uzinei Azovstal.

Rusia folosește ”aviația strategică” și consolidează unitățile militare din sud, spune armata ucraineană
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   10:43

Azovstal a fost bombardată constant de ruși de aproximativ două luni și, în timp ce un ofițer ucrainean din interior uzinei a spus că toți civilii prinși în capcană au fost probabil evacuați, luptătorii ucraineni rezistă în continuare.

"Pentru a stabili controlul deplin asupra orașului și pentru a înăbuși rezistența apărătorilor ucraineni, rușii folosesc aviația strategică. Având în vedere evacuarea localnicilor, ar trebui să se aștepte o creștere a atacurilor în viitorul apropiat", a spus Statul Major.

În sud, administrația regională din Zaporizhzhia a spus că există semne că rușii încearcă să-și întărească unitățile prin aducerea mai multor echipamente și trupe. Oficialii ucraineni au transmis că un nou contingent rus a sosit la Mykhailivka, chiar la sud de actualele linii de front.

În orașul din apropiere, Enerhodar, ocupat de forțele ruse de la începutul lunii martie, administrația regională a raportat vineri că ”orașul este aproape fără servicii medicale, iar ajutorul umanitar nu este întotdeauna disponibil”. Locuitorilor din Enerhodar ”deja le este frică să meargă la proteste și să organizeze mitinguri” din cauza patrulelor constante și a intimidării soldaților ruși.

În discursul său zilnic de joi, președintele Volodimir Zelenski a spus că ofensiva rusă se ascunde în spatele atacurilor cu rachete, aer și artilerie.

"Înfrângerea strategică a Rusiei este deja evidentă pentru toată lumea și chiar pentru cei care încă continuă să comunice cu ei. Rusia pur și simplu nu are curajul să recunoască asta până acum. Sunt lași", a spus Zelenski.

”Prin urmare, sarcina noastră este să luptăm până când ne atingem obiectivele în acest război”, a subliniat acesta.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close