Antena 3 CNN International News Rusia s-ar pregăti pentru un nou atac asupra Kievului, avertizează ministrul Apărării din Regatul Unit

Rusia s-ar pregăti pentru un nou atac asupra Kievului, avertizează ministrul Apărării din Regatul Unit

Ministrul Apărării din Marea Britanie a avertizat că forțele ruse s-ar putea pregăti pentru un nou atac împotriva capitalei ucrainene în zilele următoare. Până în prezent, au făcut ”progrese limitate” în avansarea spre Kiev.

Rusia s-ar pregăti pentru un nou atac asupra Kievului, avertizează ministrul Apărării din Regatul Unit
Sursa foto: Colaj: Twitter/ Sophie Maupu World Account Marceau
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   10:37

”Rămâne foarte puțin probabil ca Rusia să fi atins cu succes obiectivele prezentate în planul său de pre-invazie. Problemele logistice care au împiedicat avansul Rusiei persistă, la fel ca și rezistența ucraineană puternică”, a declarat ministrul Apărării din Marea Britanie.

„Rusia caută probabil să-și reseteze și să-și repoziționeze forțele pentru o activitate ofensivă reînnoită în zilele următoare. Acest lucru va include probabil operațiuni împotriva capitalei Kiev”, a adăugat oficialul.

Imagini din satelit, realizate joi, arată că un convoi militar rusesc la nord-vest de Kiev, care se întindea pe mai mult de 64 de kilometri, s-a ”împrăștiat și redistribuit în mare măsură”, potrivit Maxar Technologies. Unele elemente ale convoiului s-au ”repoziționat” în păduri și zone acoperite de copaci de lângă Lubyanka, Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia atac Kiev Război Ucraina
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close