Antena 3 CNN International News Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030

Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030

Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030, deoarece oferta sa nu va fi evaluată ”echitabil și imparțial” în cadrul actualei ”campanii anti-ruse” purtate de țările occidentale, a declarat Ministerul de Externe al țării.

Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030
Sursa foto: Twitter / Zyite.news
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   11:32

”Este clar că oferta Moscovei de a găzdui Expo 2030, în fața concurenței celorlalți patru candidați, nu va fi evaluată în mod corect și imparțial”, a spus ministerul într-un comunicat, luni.
Expozițiile Mondiale au devenit o altă victimă a unei „campanii anti-ruse la scară largă” purtată de țările occidentale, menită să expulzeze Rusia din toate domeniile de cooperare, se arată în comunicat.

Ministerul a notificat luni Biroul Internațional de Expoziții (BIE) decizia sa. BIE a confirmat că a primit notificarea cu privire la decizia Rusiei și a declarat că premierul rus Mihail Mișhustin și-a exprimat speranța că țara va fi candidată ”în viitorul apropiat”.

Ucraina a candidat și ea pentru a găzdui World Expo 2030. Țara gazdă a va fi aleasă de cele 170 de state membre ale BIE la sfârșitul anului 2023.

Odesa, orașul-port sudic al Ucrainei, este unul dintre cele patru orașe care au licitat pentru drepturile de găzduire. Celelalte sunt Roma, Busan în Coreea de Sud și Riad, Arabia Saudită.

×
Subiecte în articol: Rusia World Expo 2030 retragere
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close