Antena 3 CNN International News Șeful CNN își dă demisia după ce s-a aflat că a avut o relație cu o colegă

Șeful CNN își dă demisia după ce s-a aflat că a avut o relație cu o colegă

Președintele CNN Worldwide, Jeff Zucker, influentul director de știri care a remodelat rețeaua emblematică, a anunțat miercuri dimineață că și-a dat demisia.

Șeful CNN își dă demisia după ce s-a aflat că a avut o relație cu o colegă
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    02 Feb 2022   •   20:48

Anunțul lui Zucker a venit la mai puțin de două luni după ce l-a concediat pe prezentatorul de prime time Chris Cuomo pentru că l-a sfătuit necorespunzător pe fratele său, atunci guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, despre cum să abordeze acuzațiile de conduită sexuală necorespunzătoare.

„Ca parte a investigației asupra mandatului lui Chris Cuomo la CNN, am fost întrebat despre o relație consensuală cu cea mai apropiată colegă a mea, cineva cu care am lucrat de mai bine de 20 de ani”, le-a spus Zucker angajaților într-o notă.

"Am recunoscut că relația a evoluat în ultimii ani. Mi s-a cerut să o dezvălui când a început, dar nu am făcut-o. M-am înșelat. Drept urmare, îmi dau demisia astăzi."

Zucker nu și-a numit colega, dar se pare că relația ar fi fost cu Allison Gollust. Aceasta rămâne la CNN.

Zucker și Gollust au început să lucreze împreună la NBC în 1998. Când Zucker s-a alăturat CNN, Gollust a fost printre primii săi angajați. Chiar înainte de a veni la CNN, Gollust a lucrat pentru scurt timp ca director de comunicații pentru Andrew Cuomo. În prezent, este vicepreședinte executiv și director de marketing la CNN.

Într-o declarație proprie, Gollust a spus: „Jeff și cu mine suntem prieteni apropiați și partener profesioniști de peste 20 de ani. Recent, relația noastră s-a schimbat în timpul pandemiei COVID. Regret că nu am dezvăluit-o la momentul potrivit. Sunt incredibil de mândru de timpul petrecut la CNN și aștept cu nerăbdare să continui munca grozavă pe care o facem în fiecare zi.”

Știrile despre demisia lui Zucker au generat unde de șoc în interiorul CNN și în întreaga industrie. Angajații CNN habar nu aveau ce urma înainte ca e-mailul lui Zucker să ajungă în căsuțele lor de e-mail, la scurt timp după ora 11 a.m. ET.

WarnerMedia este în proces de fuziune cu Discovery. Mulți observatori mass-media au crezut că Zucker este în linie pentru o promovare odată ce afacerea este încheiată. Acesta nu este singurul motiv pentru care acesta este un moment esențial pentru rețea: CNN intenționează să lanseze un serviciu de streaming ambițios, CNN+, în primăvară și, de asemenea, trebuie să lanseze un nou serviciu de streaming.

Într-un e-mail adresat angajaților miercuri după-amiază, Jason Kilar, directorul general al CNN, WarnerMedia, a declarat că trei directori seniori vor conduce CNN până la finalizarea fuziunii cu Discovery: Michael Bass, Amy Entelis și Ken Jautz.

„Am deplină încredere că Michael, Amy și Ken, în calitate de șefi interimari ai News, vor oferi conducerea de care această organizație are nevoie în această perioadă de tranziție”, a spus Kilar, adăugând că angajații vor „auzi mai multe” de la cei trei directori „din perioada de tranziție” zilele viitoare.”

Zucker, cu Gollust în echipa sa de conducere, a preluat CNN în 2013, într-un moment în care observatorii din industrie spuneau că rețeaua se confruntă cu o criză de identitate.

În ultimii ani, Zucker a condus rețeaua în timp ce s-a confruntat cu atacuri susținute din partea fostului președinte Trump și a susținătorilor săi. Sub Zucker, CNN a adoptat un slogan „Facts First”.

×
Subiecte în articol: cnn demisie relatie Jeff Zucker
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close