Antena 3 CNN International News Site-ul care te trimite la închisoare dacă încerci să angajezi un ucigaș plătit. O femeie a aflat pe pielea ei, în SUA

Site-ul care te trimite la închisoare dacă încerci să angajezi un ucigaș plătit. O femeie a aflat pe pielea ei, în SUA

O femeie din statul american Michigan care voia să scape de fostul ei soț a încercat să angajeze un ucigaș plătit iar acum riscă o pedeapsă de 9 ani de închisoare, relatează presa internațională.

Site-ul care te trimite la închisoare dacă încerci să angajezi un ucigaș plătit. O femeie a aflat pe pielea ei, în SUA
Sursa foto: captura rentahitman.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2021   •   13:47

În iulie anul trecut, Wendy Wein (foto următoare) a găsit site-ul Rent-A-Hitman (Angajează un ucigaș, n.r.), care promite să rezolve prompt și confidențial orice situație "delicată" și care susține că dispune de aproape 18.000 de "agenți de teren" care pot acționa oriunde în Statele Unite.

Pentru a câștiga încrederea vizitatorilor, site-ul conține "mărturii de la clienți mulțumiți".

Printre acestea, una care menționează că organizația din spatele site-ului "s-a ocupat cu promptitudine de problema angajaților nemulțumiți" în timp clientul era plecat în vacanță.

Aproape convinsă de seriozitatea mărturiilor, Wein a completat un formular online și a cerut consultanță pentru problema sa.

Clientă cu suspiciuni, dar cu o dorință mare de a scăpa de fostul soț

Totuși, femeia a rămas cu câteva suspiciuni.

"Este cam ciudat că firma ta nu se află pe deep web sau dark web. Aș prefera să nu ajung la închisoare", a scris ea într-un mesaj către un bărbat despre care credea că se numește Guido Fanelli și că este consultantul-șef al site-ului.

Ea s-a oferit să plătească 5.000 de dolari pentru ca soțul ei să fie ucis.

Site-ul oferă, pe pagina principală, o explicație pentru faptul că nu este găzduit pe așa-numitul "dark web", o "zonă virtuală" ce nu apare în rezultatele motoarelor de căutare clasice.

Rent-A-Hitman insistă asupra faptului că pe "dark web" pândesc pericole la fel de "întunecate", precum virușii, riscul de fraude și riscul ca informațiile solicitanților de servicii ilegale să ajungă la oamenii legii.

Dacă au fost sau nu convingătoare aceste explicații, e greu de spus.

Cert este că suspiciunile lui Wein s-au dovedit întemeiate.

Un site-capcană care dă pe mâna poliției 10% dintre potențialii clienți

rentahitman.com este un site-capcană iar Guido Fanelli este un bărbat din California, Bob Innes (foto următoare), care îi predă poliției pe care vor să angajeze asasini plătiți.

Wein este doar una dintre persoanele care au apelat la site crezând că vor angaja un asasin să le rezolve problemele, dar care au sfârșit prin a fi puse sub acuzare de autoritățile americane.

Site-ul a fost conceput inițial pentru a furniza soluții de securitate pe internet, dar s-a transformat ulterior într-o momeală online pentru oamenii care doresc să scape de dușmani sau de persoanele incomode din viața lor.

Solicitările lor ajung la Innes, care îi predă pe "clienți" forțelor de ordine.

Innes, care locuiește în Fairfield, California, spune că a lăsat mai multe avertismente pe site, care sugerează că este vorba despre o capcană, dar pe care oamenii continuă să le ignore.

Cei 18.000 de "operatori de teren" reprezintă, de fapt, numărul agențiilor americane de aplicare a legii.

De asemenea, site-ul conține un link pe care utilizatorii în pot accesa pentru a verifica dacă le-a fost furat cardul bancar.

Site-ul de asasini trimite la un site al FBI

Link-ul duce la pagina Centrului de raportare a infracțiunilor cibernetice din cadrul FBI.

O astfel de legătură ar trebui să fie suficient de stranie pentru a alimenta suspiciunile că e vorba de o farsă periculoasă.

Totuși, oamenii în căutare de asasini contra-cost continuă să ignore indiciile și completează formulare online cu numele lor real, informații de contact și detalii despre cei pe care îi doresc "scoși din circuit".

Administratorul site-ului spune că peste 400 de persoane au completat formulare pentru a solicita "serviciile" oferite de site.

Dintre acestea, aproximativ 10% s-au transformat în cazuri în care a fost anunțată poliția.

Administrator 'site-ului de asasini': "Am crezut că nimeni nu poate fi atât de prost. M-am înșelat"

"Am crezut că nimeni nu poate fi atât de prost, dar s-a dovedit că am greșit", spune Bob Innes.

El precizează că acordă solicitanților de asasini plătiți 24 de ore pentru a se răzgândi.

"Vreau să le dau oamenilor posibilitatea de a renunța. După o zi, îi întreb: 'Mai aveți nevoie de serviciile noastre? Vreți să fiți pus în legătură cu un agent de teren?'", explică Innes

Dacă solicitanții răspund afirmativ, el îi pune în legătură cu o secție de poliție din zona în care locuiesc și care preia comunicarea cu suspectul.

Innes nu discută niciodată despre tarife, lăsând acest aspect pe seama "operatorilor de teren".

Wendy Wein, femeia din Michigan, s-a numărat printre cei care au confirmat, după 24 de ore, că doresc în continuare să angajeze un asasin plătit.

Avans pentru crimă: 200 de dolari din 5.000

Innes a predat cazul poliției din Michigan, care a trimis un ofițer sub acoperire.

Acesta s-a întâlnit cu femeia într-o parcare iar Wein i-a furnizat "asasinului" informații privind adresa, locul de muncă și programul fostului soț, precum și un avans de 200 de dolari din cei 5.000 "stabiliți".

Avansul urma să acopere cheltuielile de călătorie, întrucât "ținta" locuia într-un alt stat.

Wein a fost arestată și a pledat vinovată luna trecută.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close