Antena 3 CNN International News Sondaj CNN: Câți ruși îl susțin pe Putin în folosirea forței împotriva Ucrainei

Sondaj CNN: Câți ruși îl susțin pe Putin în folosirea forței împotriva Ucrainei

Un sondaj realizat de CNN în Rusia și Ucraina arată, între altele, sprijinul popular de care se bucură Vladimir Putin în demersul său de a folosi forța militară împotriva Ucrainei.

Sondaj CNN: Câți ruși îl susțin pe Putin în folosirea forței împotriva Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Feb 2022   •   16:08

Astfel, unul din doi ruși (50%) susține că ar fi corect ca Rusia să folosească forța pentru a împiedica Ucraina să se alăture Alianței Nord-Atlantice, NATO.

25% dintre ruși ar dezaproba o astfel de opțiune. 25% spun că nu sunt siguri.

Pe de altă parte, 43% dintre ruși dezaprobă ideea de a recurge la forță pentru a reuni Rusia și Ucraina, în timp ce 36% spun că aceasta ar fi o opțiune corectă.

În Ucraina, folosirea forței de către Rusia pentru a împiedica țara să intre în NATO este respinsă de 70% dintre participanții la sondaj.

Un procentaj similar, 73%, dezaprobă, de asemenea, reunirea celor două state prin forță.

13% dintre ucrainenii participanți la sondaj ar aproba ca Rusia să folosească forța împotriva țării lor

De asemenea, cei mai mulți ucraineni resping susținerile lui Vladimir Putin, conform căruia nu există temei istoric pentru statalitatea Ucrainei, aceasta fiind, în opinia liderului de la Kremlin, o creație a Uniunii Sovietice.

Este interesant că la ambele situații, deocamdată, ipotetice, evocate pentru utilizarea forței militare - pentru a ține Ucraina departe de NATO și pentru a forța unirea cu Rusia - există un același procentaj de 13 la sută dintre ucraineni care răspund că sunt de acord (graficul următor).

Sondajul, realizat pe câte un eșantion mai mare de 1.000 de persoane în fiecare țară, a fost realizat online în perioada 7 - 15 februarie, înainte de discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care acesta a recunoscut independența regiunilor controlate de separatiști în estul Ucrainei și a cerut armatei ruse să "asigure pacea" acolo.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina forta NATO
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close