Antena 3 CNN International News Sprijinul Chinei pentru Putin ”ar trebui să ridice semnale de alarmă”, spune Antony Blinken

Sprijinul Chinei pentru Putin ”ar trebui să ridice semnale de alarmă”, spune Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a criticat China pentru că a apărat războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei, spunând că acest lucru ”ar trebui să ridice semnale de alarmă pentru noi toți cei care numim regiunea Indo-Pacific acasă”.

Sprijinul Chinei pentru Putin ”ar trebui să ridice semnale de alarmă”, spune Antony Blinken
Sursa foto: Hepta / DPA Images
de Cerasela Stafie    |    26 Mai 2022   •   19:23

”Chiar în timp ce Rusia se mobiliza în mod clar pentru a invada Ucraina, președintele Xi și președintele Putin au declarat că prietenia dintre țările lor este, și citez, „fără limite””, a spus Blinken, într-un discurs despre politica administrației Biden față de China la Universitatea George Washington.

El a subliniat că SUA nu caută un conflict sau un nou Război Rece cu China.

”Sarcina noastră este să dovedim încă o dată că democrația poate face față provocărilor urgente, poate crea oportunități, poate promova demnitatea umană, că viitorul aparține celor care cred în libertate și că toate țările vor fi libere să-și croiască propriile căi fără constrângere”, a spus oficialul american.

”Nu căutăm un conflict sau un nou Război Rece. Dimpotrivă, suntem hotărâți să le evităm pe amândouă”, a subliniat acesta.

”Chiar dacă războiul președintelui Putin continuă, vom rămâne concentrați pe cea mai serioasă provocare pe termen lung pentru ordinea internațională – și aceasta este reprezentată de Republica Populară Chineză”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: China sprijin Rusia alarma Antony Blinken
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close