Antena 3 CNN International News SUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina, spune Pentagonul

SUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina, spune Pentagonul

SUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

SUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina, spune Pentagonul
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   23:03

Secretarul Apărării Lloyd Austin i-a spus ministrului polonez al Apărării că SUA nu sprijină transferul MiG-29 către forțele aeriene ucrainene „în acest moment”.

„El a subliniat că nu sprijinim transferul de avioane de luptă suplimentare către forțele aeriene ucrainene în acest moment și, prin urmare, nici nu dorim să le vedem în custodia noastră”, a spus Kirby.

Austin și ministrul polonez al Apărării au vorbit la telefon în această dimineață, după ce Pentagonul a lansat o declarație publică aseară, spunând că nu cred că propunerea poloneză de a transfera MiG-29 la o bază militară americană în Germania este o opțiune „viabilă”.

Ideea prezentată de Polonia este prea riscantă, a spus Kirby în declarația de joi, deoarece SUA și NATO încearcă să evite un conflict total între alianță și Rusia.

Polonia a declarat marți că este pregătită să desfășoare – imediat și gratuit – toate avioanele lor de luptă MiG-29 la baza aeriană Ramstein a forțelor aeriene americane din Germania și să le pună la dispoziția Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al ministerului polonez de externe. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close