Antena 3 CNN International News SUA ar putea menține 100.000 de soldați în Europa

SUA ar putea menține 100.000 de soldați în Europa

Se așteaptă ca SUA să mențină 100.000 de soldați în Europa în viitorul apropiat, dacă Rusia nu escaladează și nu amenință Suedia și Finlanda sau membrii NATO, potrivit mai multor oficiali americani.

SUA ar putea menține 100.000 de soldați în Europa
Sursa foto: Getty Images/ Melissa Sue Gerrits
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2022   •   10:39

Cifrele ar putea crește temporar dacă NATO va desfășura mai multe exerciții militare în regiune, iar SUA ar putea adăuga baze suplimentare în Europa dacă mediul de securitate se va schimba, au adăugat oficialii.

Planurile sunt luate în considerare după întâlnirea de joi a șefilor militari ai NATO de la Bruxelles, au spus oficialii. Șefii militari fac recomandările unei reuniuni a miniștrilor apărării NATO, planificată pentru iunie, iar liderii NATO, inclusiv președintele Joe Biden, se vor întâlni la Madrid la sfârșitul acelei luni.

SUA și-au mărit poziția generală de forță în Europa de la aproximativ 60.000 de soldați înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia la aproximativ 100.000 acum, adăugând trupe și mijloace militare în țările de pe flancul estic al Europei pentru a sprijini NATO și pentru a descuraja și mai mult Rusia.

SUA au contribuit cu mii de trupe la Forța de răspuns a NATO, care a fost activată pentru prima dată în istoria NATO la începutul acestei primăveri.

×
Subiecte în articol: SUA soldati Europa NATO Rusia Război Ucraina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close