Antena 3 CNN International News Tânărul care a omorât 21 de persoane la o școală din Texas și-a împușcat bunica înainte de comiterea masacrului

Tânărul care a omorât 21 de persoane la o școală din Texas și-a împușcat bunica înainte de comiterea masacrului

Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți, după ce a pătruns marți într-o școală primară din Texas. El și-a împușcat, de asemenea, propria bunică și a fugit cu o mașină cu care a avut un accident.

Tânărul care a omorât 21 de persoane la o școală din Texas și-a împușcat bunica înainte de comiterea masacrului
Sursa foto: Twitter / abc27 News
de Cerasela Stafie    |    25 Mai 2022   •   08:32

Femeia este internată în stare critică. Tânărul a declanșat apoi un dezastru sângeros la școala primară Robb din orașul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Acesta este cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o școală din SUA în ultimii aproape zece ani. Suspectul, în vârstă de 18 ani, a fost ucis de poliție.

Motivul nu este cunoscut până în prezent. Atacatorul era îmbrăcat în vestă antiglonț când a ieșit din vehiculul accidentat și avea asupra sa o pușcă. El a reușit să intre în școală și să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, președintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte și "de bun simț" privind armele de foc. Guvernatorul Greg Abbott a declarat că suspectul, identificat ca fiind Salvador Ramos, a fost ucis de polițiști și că doi ofițeri au fost răniți, dar nu grav.

Autoritățile au declarat că suspectul a acționat singur. După primele bilanțuri confuze privind numărul de morți, biroul procurorului general al statului a transmis, într-o declarație oficială, că numărul victimelor este de 18 copii și doi adulți, inclusiv atacatorul. Ulterior, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Texas a declarat pentru CNN că 19 elevi și doi adulți au fost uciși, fără a-l lua în calcul pe atacator.

Carnagiul a avut loc la 10 zile după ce 10 persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant de culoare. Autoritățile au acuzat un tânăr de 18 ani care, potrivit acestora, a călătorit sute de kilometri până la Buffalo și a deschis focul cu o pușcă de asalt într-un magazin alimentar.

×
Subiecte în articol: atac armat SUA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close