Antena 3 CNN International News Trupele și vehiculele militare au intrat în Ucraina din Belarus

Trupele și vehiculele militare au intrat în Ucraina din Belarus

CNN a intrat în posesia unui videoclip live care arată trupe militare care intră în Ucraina de la punctul de trecere a frontierei cu Belarus.

Trupele și vehiculele militare au intrat în Ucraina din Belarus
Sursa foto: CNN
de Alexandra Ionescu    |    24 Feb 2022   •   07:33


Videoclipul live a fost filmat la trecerea Senkivka, Ucraina, cu Veselovka, Belarus. Coloana a fost văzută intrând în Ucraina în jurul orei 6:48 a.m., ora locală.

În ultimele săptămâni, Rusia a adunat un număr semnificativ de trupe, vehicule și tancuri în Belarus, lângă granița cu Ucraina. În acest timp, cele două țări au desfășurat exerciții militare comune în toate țările și în apropierea graniței Belarus-ucrainene.

Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la "exerciţii militare".

Ucraina confirmă atacul lansat de Rusia prin Belarus

"În jurul orei 5.00 (5.00, ora României), frontiera Ucrainei a fost atacată de trupe ruse susţinute de Belarus", a anunţat Serviciul ucrainean al Frontierelor.

În prezent, sunt atacuri în nordul şi estul Ucrainei, în regiunile Lugansk, Sumy, Harkiv, Cernihiv şi Zhytomyr.

Departamentul american al Apărării a anunţat că monitorizează incursiunea lansată de Rusia asupra Ucrainei prin Belarus.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au vorbit joi la telefon, potrivit agenției de presă de stat din Bela.

„Azi, în jurul orei 5:00, a avut loc o convorbire telefonică între președinții Belarusului și Rusiei, în timpul căreia Vladimir Putin și-a informat omologul din Belarus despre situația de la granița cu Ucraina și din Donbas”, a citat Belta presa prezidențială din Belarus.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close