Antena 3 CNN International News O turmă de elefanți a provocat daune de peste un milion de dolari, după o călătorie de 500 de km, în China

O turmă de elefanți a provocat daune de peste un milion de dolari, după o călătorie de 500 de km, în China

O turmă de 15 elefanți scăpată dintr-o rezervație naturală a provocat daune în valoare de peste un milion de dolari în China, după ce a călătorit 500 de km.

O turmă de elefanți a provocat daune de peste un milion de dolari, după o călătorie de 500 de km, în China
Sursa foto: Youtube/South China Morning Post
de Adelina Miron    |    02 Iun 2021   •   22:38

Elefanții au făcut o călătorie de 500 de kilometri prin provincia sud-vestică Yunnan, din rezervația naturală din Xishuangbanna până la Yuxi, un oraș de 2,6 milioane de locuitori, și au distrus totul în calea lor.

Motivele pentru care au părăsit rezervația naturală nu sunt clare, dar, în călătoriile lor, elefanții au provocat 412 incidente, cu pierderi financiare de aproximativ 6,8 milioane de yuani (1,1 milioane de dolari), potrivit agenției de știri de stat, Xinhua, citată de CNN

Animalele au distrus 56 de hectare de teren agricol în două județe și i-au deranjat pe localnici.

Joia trecută, oamenii au fost sfătuiți să rămână în casele lor, iar pietonii și mașinile au fost evacuate în orașul Eshan după ce elefanții au străbătut străzile timp de 6 ore.

Autoritățile au înființat un centru de comandă de 24 de ore pentru a monitoriza animalele după ce au fost văzute luni în districtul Hongta din Yuxi. Peste 360 ​​de persoane, 76 de mașini de poliție și de teren și nouă drone au fost mobilizate pentru această acțiune și 18 tone de alimente au fost pregătite pentru elefanți. 

Nu au fost raportate victime, mai transmite agenția de stat chineză.

Imaginile de pe camerele de monitorizare arată că turma este formată din șase femele adulte, trei masculi adulți, trei sub-adulți și trei viței.

Elefantul asiatic este cel mai mare mamifer terestru de pe continentul asiatic, potrivit World Wildlife Fund, și este considerat o specie protejată în China, iar aproximativ 300 dintre exemplare trăiesc în Yunnan, potrivit Xinhua.

 

×
Subiecte în articol: elefanti daune China
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close