Antena 3 CNN International News Ucraina a recâștigat controlul asupra Pripiat, orașul fantomă de lângă centrala nucleară de la Cernobîl

Ucraina a recâștigat controlul asupra Pripiat, orașul fantomă de lângă centrala nucleară de la Cernobîl

Trupele ucrainene au preluat controlul asupra Pripyat, orașul fantomă din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, a anunțat duminică Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ucraina a recâștigat controlul asupra Pripiat, orașul fantomă de lângă centrala nucleară de la Cernobîl
Sursa foto: Twitter/ OSINTtechnical
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   15:09

”Astăzi, 3 aprilie, unități de parașutiști ale Forțelor Armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra zonei orașului Pripiat și a zonei de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei cu Republica Belarus”, se arată într-o postare pe Facebook.

Postarea a inclus și o fotografie a drapelului ucrainean fluturând deasupra orașului.

Pripyat a fost evacuat în 1986 în urma exploziei și incendiului de la Cernobîl, cel mai mare dezastru nuclear din lume. Peste 30 de persoane au murit imediat după explozia, care a spart reactorul nr. 4 al Cernobîlului la 26 aprilie 1986.

La sfârșitul lunii februarie, în prima săptămână de război, uzina de la Cernobîl și teritoriul înconjurător au căzut în mâinile trupelor ruse.

Dar, joi, trupele ruse și-au anunțat intenția de a pleca și de a preda controlul personalului ucrainean, potrivit întreprinderii de stat care supraveghează centralele nucleare din Ucraina.

”S-a confirmat că ocupanții, care au confiscat centrala nucleară de la Cernobîl și alte instalații din Zona de Excluziune, au mărșăluit în două coloane spre granița ucraineană cu Republica Belarus”, a spus Energoatom într-un comunicat publicat pe Telegram.

×
Subiecte în articol: Pripiat Cernobîl Război Ucraina Rusia
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close