Antena 3 CNN International News Ministrul de Externe ucrainian: ”Ucraina nu va accepta să facă concesii Rusiei”

Ministrul de Externe ucrainian: ”Ucraina nu va accepta să facă concesii Rusiei”

Ucraina „nu va permite nimănui să ne impună nicio concesie”, ca parte a eforturilor de a reduce amenințarea conflictului cu Rusia, a declarat marți ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba pentru CNN într-un interviu exclusiv.

Ministrul de Externe ucrainian: ”Ucraina nu va accepta să facă concesii Rusiei”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   17:18

Ucraina „nu va accepta” concesii către Rusia, a spus ministrul de externe

 

Kuleba a subliniat că țara nu va accepta niciun compromis menit să-l liniștească pe președintele rus Vladimir Putin, pe fondul temerilor că Rusia ar putea plănui să invadeze Ucraina - ceva ce Moscova neagă.

"Dacă cineva face o concesie Ucrainei, pe spatele Ucrainei, în primul rând, nu vom accepta asta. Nu vom fi în poziția țării care ridică telefonul, care aude instrucțiunile marii puteri și o urmează", a spus. Kuleba.

„Am plătit foarte mult – inclusiv 15.000 de vieți ale cetățenilor noștri – pentru a ne asigura dreptul de a ne decide propriul viitor, propriul nostru destin”, a insistat el.

Ucraina a avertizat că Rusia încearcă să destabilizeze țara înainte de orice invazie militară planificată. Puterile occidentale au avertizat în mod repetat Rusia împotriva altor mișcări agresive împotriva Ucrainei.

Kremlinul neagă că plănuiește să atace și susține că sprijinul NATO pentru Ucraina - inclusiv aprovizionarea sporită de arme și pregătirea militară - constituie o amenințare tot mai mare pentru flancul vestic al Rusiei.

Kuleba a spus că nu are îndoieli cu privire la angajamentul SUA de a apăra Ucraina, în ciuda comentariilor președintelui Joe Biden care sugerează că o „incursiune minoră” a trupelor ruse ar putea să nu conducă la un răspuns sever din partea alianței militare NATO.

"În primul rând, președintele Biden și-a luat angajamentul față de Ucraina. El cunoaște această țară și nu vrea ca Rusia să o distrugă", a spus Kuleba.

„În al doilea rând, i-am auzit pe la acești oficiali americani, vorbind deschis presei, dar și vorbind cu mine și cu alți oficiali ucraineni direct la telefon, că Statele Unite vor rămâne absolut hotărâte să distrugă Rusia în cazul în care există vreun tip de incursiune sau invazie”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Dmytro Kuleba conflict razboi NATO
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close