Antena 3 CNN International News Oficial american, despre un scenariu posibil: "Aliații NATO, implicați la Mariupol"

Oficial american, despre un scenariu posibil: "Aliații NATO, implicați la Mariupol"

Subsecretarul american de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a spus că "există anumite speranțe" că rușii ar putea permite evacuarea în siguranță a civililor și a soldaților răniți din Mariupol.

Oficial american, despre un scenariu posibil: "Aliații NATO, implicați la Mariupol"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2022   •   17:43

Nuland (foto) a adăugat că, după cunoștințele sale, "vor  fi aliați NATO implicați în asta", dacă se va materializa scenariul coridoarelor de trecere.

Oficialul american a amintit însă că astfel de aranjamente între ruși și ucraineni au eșuat de multe ori în trecut și că trecerea în siguranță a civililor și a răniților depinde de trupele Moscovei.

Anterior, primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, și-a exprimat speranța că vor putea fi evacuați, miercuri, din oraș, cu autobuzele, circa 6.000 de oameni, în condițiile în care 100.000 de mii de rezidenți sunt încă în orașul distrus.

Coridoarele de trecere între Mariupol și Zaporijia urmau să se deschidă la ora locală 14 (aceeași oră în România).

În același timp, un fost rezident din Mariupol spune că oamenii se tem să plece din oraș.

Motivul: localnicii cred că situația este la fel de dificilă și în alte părți din țară.

"Ei cred că ceea ce se întâmplă la Mariupol se întâmplă peste tot. Nu au informații complete, pentru că nu au internet", spune Roman Skiliarov, localnicul citat de BBC.

El a fugit din oraș însă afirmă că știe oameni dornici să rămână, între care propria sa bunică, dar și persoane mai tinere.

Pe de altă parte, parlamentarul ucrainean Dmitro Gurin, originar din Mariupol, și-a exprimat scepticismul că Rusia va ajuta la facilitarea evacuării rezidenților din oraș.

×
Subiecte în articol: Victoria Nuland Mariupol NATO
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close