Antena 3 CNN International News Vladimir Putin afirmă că relația Rusiei cu Ucraina este ”altfel” decât cu alte națiuni post-sovietice

Vladimir Putin afirmă că relația Rusiei cu Ucraina este ”altfel” decât cu alte națiuni post-sovietice

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că, deși Rusia a căutat să coopereze cu toate națiunile independente apărute după căderea Uniunii Sovietice, situația din Ucraina ”este diferită” din cauza intervenției națiunilor străine în această țară.

Vladimir Putin afirmă că relația Rusiei cu Ucraina este ”altfel” decât cu alte națiuni post-sovietice
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   15:47

”După căderea Uniunii Sovietice, Rusia a recunoscut toate noile realități geopolitice și, după cum știți, lucrează activ pentru a consolida cooperarea noastră cu toate țările independente care au apărut în spațiul post-sovietic”, a spus Putin.

”Intenționăm să lucrăm astfel cu toți vecinii noștri, dar cu Ucraina, situația este diferită. Acest lucru se datorează faptului că, din păcate, teritoriul acestei țări este folosit de țări terțe pentru a crea amenințări împotriva Federației Ruse. Acesta este singurul motiv”, a adăugat acesta.

Putin a vorbit despre decizia sa de a recunoaște luni Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, controlate de separatiști, în cadrul vizitei oficiale a președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la Moscova,

”Ar trebui să spun că am prevăzut speculații pe acest subiect că Rusia va restabili un imperiu în interiorul granițelor imperiale. Acest lucru este absolut neadevărat”, a spus Putin, adăugând că va discuta mai detaliat situația din Ucraina în timpul întâlnirii lui cu Aliyev.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Ucraina
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close