Antena 3 CNN International News "Vladimir Putin ar trebui arestat de orice țară care a aderat la CPI dacă intră pe teritoriul său" | Antony Blinken a fost întrebat cum ar proceda SUA 

"Vladimir Putin ar trebui arestat de orice țară care a aderat la CPI dacă intră pe teritoriul său" | Antony Blinken a fost întrebat cum ar proceda SUA 

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că orice țară europeană care este parte la Curtea Penală Internațională (CPI) ar trebui să-l aresteze pe președintele rus Vladimir Putin, în cazul în care acesta intră pe teritoriul statului respectiv.

"Vladimir Putin ar trebui arestat de orice țară care a aderat la CPI dacă intră pe teritoriul său" | Antony Blinken a fost întrebat cum ar proceda SUA 
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Mar 2023   •   20:20

"Cred că oricine este parte la (tratatul privind) Curtea (Penală Internațională) ar trebui să își îndeplinească obligațiile", a declarat Blinken, după o întrebare în acest sens adresată de senatorul republican Lindsey Graham.

Secretarul de stat american a fost audiat în cadrul unei comisii a Senatului de la Washington, precizează CNN.

Antony Blinken nu a vrut să spună dacă autoritățile americane l-ar preda pe președintele rus la CPI dacă acesta ar veni în SUA.

El s-a limitat să precizeze că Statele Unite nu au aderat la Curtea Penală Internațională - al cărei Tratat a fost semnat de 123 de state - și a adăugat: "Nu cred că are planuri de a călători aici (în SUA) în curând".

Citește și: Primul rezultat concret obținut de Vladimir Putin în timpul vizitei lui Xi Jinping la Moscova

Cea mai recentă vizită a președintelui rus în SUA a fost în 2015, în mandatul președintelui Barack Obama.

Cu două excepții - vizita în două republici ex-sovietice și cea în Iran - nu sunt cunoscute vizite externe ale lui Putin după declanșarea războiului în Ucraina.

Săptămâna trecută, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus pentru presupuse crime de război legate de deportarea de copii ucraineni în Rusia.

Foto: secretarul de stat american Antony Blinken (stânga) și președintele rus Vladimir Putin (dreapta)

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close