Antena 3 CNN Actualitate Media Reeditare "Adevărata faţa a lui Traian Băsescu"

Reeditare "Adevărata faţa a lui Traian Băsescu"

Reeditare "Adevărata faţa a lui Traian Băsescu"
23 Iul 2012   •   15:10

La cererea cititorilor, joi, 26 iulie, Jurnalul National va reedita volumul “Adevărata faţă a lui Traian Băsescu”. O carte scrisă de cunoscutul istoric, poet şi eseist român, Marius Oprea. O dedicaţie pentru fostul preşedinte al României! Ca să aibă şi domnia sa o istorie!

Autorul îşi asumă totala responsabilitate juridică a afirmaţiilor sale. Nu a fost şi nu este angajat al Trustului Intact.

Aşa arată Traian Băsescu, cum îl văd eu, autorul acestor rânduri. Un Alexandru Macedon care a câştigat bătălie după bătălie cu sine, ajungând la graniţele demnităţii umane. De aici încolo, a început războiul său cu ceilalţi. Mai întâi prieteni sau colegi de partid, pe care i-a trădat pe rând, în numele victoriilor sale. Al cuceririlor sale. Apoi războiul cu un guvern şi o coaliţie din care a făcut parte, apoi cu oraşul pe care îl câştigase în stilul său, într-un iureş sălbatic şi al cărui cadavru l-a lăsat soldaţilor săi credincioşi, să îi fie jefuite podoabele şi să fie purtat în suliţele puterii, profitului şi mândriei de cuceritor. Ajuns pe tronul imperial, s-a arătat la fel de gol sufleteşte faţă de consilierii săi, de care s-a folosit şi pe care i-a lepădat rând pe rând. Apoi a făcut ceea ce ştia deja, cu o ţară întreagă. Are însă o singură problemă. El nu e Alexandru Macedon. Cu toată oştirea credincioasă şi sicofanţii săi, a rămas un împărat gol; iar noi nu suntem învinşi. (Marius Oprea)  

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close