Acesta ar putea fi cel mai nesănătos produs de pe piață. Și se găsește din abundență în rafturile magazinelor

de D.G.    |    07 Sep 2016   •   14:40
Acesta ar putea fi cel mai nesănătos produs de pe piață. Și se găsește din abundență în rafturile magazinelor foto: pixabay.com

Chipsurile sunt unele dintre cele mai populare produse din lume, fiind extrem de apreciate în rândul consumatorilor. Ele par gustarea ideală atunci când te uiți la un film, când vin prietenii în vizită ori când ieși la o plimbare. Aspectul lor nu oferă deloc impresia că ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate, dar specialiștii sunt de altă părere. Pe lista lor de ingrediente se numără multe substanțe cu efect cancerigen, astfel că ar trebui să eviți consumul lor, scrie divahair.ro.

Deși te gândești că chipsurile ar trebui să fie sănătoase deoarece sunt preparate din cartofi, legume cu numeroase beneficii pentru organism, vei fi surprinsă să afli că procesul de producție implică alte ingrediente. Producătorii folosesc de multe ori fulgi de porumb, mălai și grâu.

Aceste ingrediente se amestecă și se formează un fel de aluat care iau forma pe care o cunoști. Urmează punerea lor în ulei încins și adăugarea unor mixuri de arome ispititoare.

Cea mai periculoasă substanță care este folosită în procesul de producție a chipsurilor este acrilamida. Aceasta este responsabilă pentru multe cazuri de cancere care au alimentația ca principală cauză. Din păcate, acrilamida este folosită într-o cantitate mai mare decât ar trebui în compoziția chipsurilor.

De obicei, ea este folosită în procesul de producție a alimentelor care sunt supuse prelucrării termice. Toate preparatele care sunt pregătite la temperaturi mai mari de 100 de grade Celsius o conțin.

Alte ingrediente din compoziția chipsurilor care îți pun sănătatea în pericol sunt sodiul și grăsimile, substanțe care conduc la obezitate, boli de inimă și diabet. În funcție de aromele pe care le au chipsurile, aceste produse mai pot conține și alte substanțe care îți pot afecta sănătatea, astfel că trebuie să verifici cu atenție lista de ingrediente.

Parteneri
x close