Antena 3 CNN Life Alarmant! Boala gravă de care vor suferi 5 milioane de români până în 2024. Cele mai mari probleme, în sudul României

Alarmant! Boala gravă de care vor suferi 5 milioane de români până în 2024. Cele mai mari probleme, în sudul României

Alarmant! Boala gravă de care vor suferi 5 milioane de români până în 2024. Cele mai mari probleme, în sudul României
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Sep 2018   •   16:20

Peste 1,7 milioane de români au diabet, iar alte trei milioane de persoane suferă de prediabet şi vor dezvolta boala în următorii zece ani dacă nu iau măsuri, cele mai mari probleme fiind în zona de sud a ţării, relevă datele unui studiu naţional.

Prevalenţa diabetului zaharat în România, respectiv numărul de cazuri raportate la o sută de locuitori, este de 11,6 la sută, ceea ce situează ţara pe locul doi în Europa, după Turcia, care are o prevalenţă de 14,85 la sută.

Acelaşi studiu a relevat faptul că 1.752.000 de români au diabet, iar alte trei milioane de persoane suferă de prediabet, urmând să dezvolte această boală în următorii zece ani dacă nu iau măsuri pentru a-şi proteja sănătatea.

Studiul a fost realizat pe cele opt regiuni istorice ale României, în zona de sud a ţării, în care au fost incluse judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa, înregistrându-se cele mai mari probleme, prevalenţa diabetului zaharat fiind de 13,39 la sută.

Urmează în topul naţional judeţul Ilfov, cu o prevalenţă de 12,79 la sută, urmat îde regiunile nord-est cu o prevalenţă de 12,38 la sută, sud-vest cu 12,1 la sută, nord-vest cu 11,69 la sută şi sud-est cu 10,44 la sută.

La polul opus sunt Ardealul, cu o prevalenţă de 9,99 la sută şi Banatul cu 8,2 la sută.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close