Antena 3 CNN Life Aspectele importante pe care să le iei în considerare înainte să te muți la țară

Aspectele importante pe care să le iei în considerare înainte să te muți la țară

Dacă ai de gând să părăsești orașul pentru o viață mai liniștită, la țară, trebuie să ții cont de anumite aspecte, înainte să iei decizia finală.

Aspectele importante pe care să le iei în considerare înainte să te muți la țară
Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2021   •   15:00

De aceea, ia în calcul toate variabilele ce pot apărea odată cu această mutare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te adaptezi mai ușor la noul tău stil de viață.

Vei avea nevoie de o mașină personală

Cum farmaciile, mall-urile sau hypermarketurile vor fi la o distanță considerabilă de casa ta, spre deosebire de mediul urban, vei avea nevoie de o mașină personală ca să te deplasezi. Plus că, un automobil te va ajuta să mergi la serviciu, mai ales dacă nu ai niciun mijloc de transport în apropiere. De asemenea, dacă ai copii, va trebui să îi duci la grădiniță sau școală, de aceea această achiziție este utilă. Ba mai mult, gândește-te că vei avea o urgență și o să fii nevoit să ajungi în timp util într-un anumit loc. De aceea, înainte să te muți la țară, ia în considerare și acest aspect.

Lucrurile care îți vor ușura viața

De exemplu, când vei fi nevoit să te deplasezi cu mașina, dar va fi o zi extrem de friguroasă, ori va ninge sau va ploua, în loc să închizi și să deschizi porțile, poți apela la porți batante, pe care să le controlezi cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, dacă vei avea o grădină sau alte plantații, poți folosi o pompa de apa, pentru sistemele de irigații. În plus, aceasta mai poate fi utilizată și la alimentarea rezervoarelor sau la scoaterea apei potabile din fântâni sau puțuri. Un alt lucru util, care te va ajuta la curățenie, mai ales că vei avea la dispoziție un număr mare de camere, este un robot de aspirare, care va face toată munca în locul tău.

Un sistem de încălzire eficient

Fiindcă vei locui la casă, unde vei avea la dispoziție un număr mare de camere, va trebui să alegi un sistem de încălzire eficient, ca să te asiguri că vei avea confortul termic pe care ți-l dorești, fără să pierzi căldură. Drept urmare, apelează la sfatul unor specialiști, pentru a te îndruma în acest sens. Poate că șeminul pe care ți-l doreai dintotdeauna s-ar putea să nu se potrivească în locuința ta. De aceea poți opta pentru o centrală electrică sau pe gaze, să îți instalezi panouri radiante sau să folosești un sistem de încălzire prin pardoseală. Ia în calcul că o casă nu se încălzește la fel de repede precum o garsonieră, unde spațiul este restrâns. În consecință, dacă vrei să faci economie la facturile de energie, ia o decizie înțeleaptă.

Un sistem de securitate

Ca să îți ții bunurile de valoare în siguranță, dar și pe cei dragi, va trebui să investești într-un sistem de securitate, mai precis în camere de supraveghere și în sisteme de alarmă. În plus, instalează-ți și un videointerfon, pentru ca doar persoanele pe care le cunoști să pătrundă pe proprietatea ta. De asemenea, ți-ar prinde bine și un câine, preferabil de pază, care să aibă grijă de gospodăria ta atunci când ești plecat de acasă.

Dacă îți place natura, liniștea, vrei să îți cultivi propriile fructe și legume, să crești animale pentru carne proaspătă și să scapi de ritmul de viață alert, de la oraș, atunci să te muți la țară este decizia ideală pentru tine. Totuși, înainte de a lua această decizie, nu uita să iei în calcul toate aspectele. Gândește-te cât de ușor te poți adapta, dacă o să îți lipsească beneficiile pe care ți le aducea traiul la bloc sau dacă ai un buget suficient de mare încât să cumperi o casă sau să faci investiții ulterioare.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close