Antena 3 CNN Life Aveți mare grijă! Prea mult somn poate avea efecte secundare negative foarte grave  

Aveți mare grijă! Prea mult somn poate avea efecte secundare negative foarte grave  

Aveți mare grijă! Prea mult somn poate avea efecte secundare negative foarte grave  
07 Aug 2018   •   12:42

Dormitul mai mult decât timpul recomandat de șapte sau opt ore pe noapte a fost asociat cu un risc mai mare de moarte prematură, potrivit unei noi cercetări. 

Cercetătorii au analizat datele a 74 de studii care au implicat mai mult de trei milioane de persoane și au descoperit că cei care au dormit timp de 10 ore au o probabilitate cu 30% mai crescută de a muri prematur decât cei care au dormit timp de numai opt ore.  

Statul în pat pentru mai mult de 10 ore a fost de asemenea legat de un risc crescut cu 56% mai mare de moarte din cauza accidentelor vasculare și un risc de peste 49% mai crescut în cazul bolilor cardiovasculare. Calitatea proastă a somnului a fost asociat cu o creștere de 44% a riscului de boală coronariană, potrivit studiului publicat în Journal of American Heart Association. 

„Există influențe culturale, sociale, psihologice, comportamentale, patofiziologice și de mediu asupra somnului nostru, cum ar fi nevoia de îngrijire a copiilor sau a membrilor familiei, program neregulat de muncă, boli fizice sau psihice și disponibilitatea continuă a produselor de bază în societatea modernă “, au declarat specialiștii, cu vedere la problema societății din ziua de astăzi.  

Sursă: The Guardian 

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close