Antena 3 Life Bucureștenii pot dona de acum orice lucru de care nu mai au nevoie: Toate obiectele și alimentele ajung la copii și persoane defavorizate

Bucureștenii pot dona de acum orice lucru de care nu mai au nevoie: Toate obiectele și alimentele ajung la copii și persoane defavorizate

de Mia Lungu    |    02 Iun 2021   •   13:38
Bucureștenii pot dona de acum orice lucru de care nu mai au nevoie: Toate obiectele și alimentele ajung la copii și persoane defavorizate
Sursa foto: Hepta

Primul Centru integrat de economie circulară din România, cu obiectivul principal de a susţine nevoile persoanelor aflate în dificultate, a fost deschis pe 1 iunie la Bucureşti. Centrul "Re-BeInvolved", este un spaţiu unde obiectele pe care oamenii nu le mai folosesc sunt reparate și recondiționate, apoi sunt distribuite copiilor şi persoanelor defavorizate.

"Bucureştenii care vor să doneze sunt aşteptaţi la sediul centrului, situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10:00 - 20:00, iar tot de acolo beneficiarii, persoane aflate în dificultate socio-economică pot veni să ridice produsele donate.", anunță iniţiatorul proiectului, Asociaţia Eco-Durabil, într-un comunicat transmis, miercuri

"Astăzi, 1 din 5 copii români trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. Pe de altă parte, România este o ţară a risipei, unde doar 11% dintre deşeuri ajung să fie refolosite, reutilizate sau recondiţionate, iar lucrurile ajung cu uşurinţă la gropile de gunoi. Este motivul principal pentru care am înfiinţat acest centru, care creează spaţiul de interacţiune între cei care doresc să doneze obiecte care nu le mai sunt folositoare, cu persoane dezavantajate.

Vrem să deviem dinspre gropile de gunoi orice lucru care îşi poate găsi o utilitate prin recondiţionare şi care poate susţine nevoia unei persoane aflată în dificultate de a-şi asigura un trai decent", declară Cristian Filip, preşedintele Asociaţiei Eco-Durabil.

Locuitorii Capitalei pot dona orice lucru de care nu mai au nevoie: haine, încălţări, echipamente electronice, cărţi, jucării, alimente perisabile, mobilă, veselă şi altele

Toate lucrurile sunt verificate şi intră într-un proces de dezinfectare, reparare sau recondiţionare, după caz.

Totodată, pentru a se asigura trasabilitatea donaţiilor, va fi înfiinţată o pagină pe platforma Facebook, unde vor fi postate toate obiectele care ajung la beneficiari.

Grupurile prioritare care vor beneficia de donaţii sunt: familiile monoparentale, copiii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, tinerii provenind din sistemul de ocrotire socială, persoanele în vârstă sau persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost sau cu venituri reduse, victimele discriminării sau persoanele aflate în situaţii de criză.

Reprezentanţii Eco-Durabil menţionează că, la primul etaj al Centrului integrat, va funcţiona o zonă special dedicată educaţiei pentru minori, în care aceştia pot veni să înveţe să citească, să scrie, să-şi facă temele sau să participe la ateliere de tip robotică, croitorie etc.

"Atelierele vor fi dedicate şi persoanelor de peste 18 ani care doresc să capete abilităţi menite să îi ajute să se reintegreze în societate, prin specializarea în anumite meserii, precum: croitorie, frizerie, depanare electronică etc.

Economia circulară este un model de producţie şi consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea şi reciclarea materialelor şi produselor, prelungindu-le durata de viaţă şi evitând risipa acestora în gropile de gunoi", se menţionează în comunicat.

Asociaţia Eco-Durabil este o entitate non-profit, apolitică şi independentă din Bucureşti, înfiinţată în anul 2007 la iniţiativa unor tineri din diferite domenii, care au realizat că ştiinţa, singură, nu poate rezolva gravele dezechilibre ecologice apărute în mediul de viaţă.

În acest moment Asociaţia Eco-Durabil este cunoscută sub denumirea proiectului principal al asociaţiei, "Be Involved".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close