Antena 3 CNN Life Ouăle albe sau ouăle maro? Care sunt cele mai sănătoase pentru organism. Ultima descoperire a cercetătorilor

Ouăle albe sau ouăle maro? Care sunt cele mai sănătoase pentru organism. Ultima descoperire a cercetătorilor

Oul este un aliment complet, bogat și în proteine și în vitamine, motiv pentru care medicii îl recomandă în dieta oricui, însă cu măsură. Unii specialiști spun că nu este bine să consumăm mai mult de trei ouă pe săptămână, în timp ce alții spun că nu este nicio problemă dacă mâncăm chiar și unul pe zi, dacă digestia ne permite acest lucru.

Ouăle albe sau ouăle maro? Care sunt cele mai sănătoase pentru organism. Ultima descoperire a cercetătorilor
Sursa foto: Pixabay
20 Aug 2020   •   07:50

Este importantă, însă și calitatea ouălor. Cele mai bune sunt fără doar și poate cele de la țară, care sunt produsele găinilor crescute în libertatea cu hrană naturală. Cum recunoaștem cele mai sănătoase ouă. Ei bine, cercetătorii ne sau și câteva răspunsuri.
 
Oul de țară poate fi recunoscut după culoarea gălbenușului. Cu cât o găină mănâncă mai diversificat cu atât gălbenușul oului este mai închis la culoare și, ceea ce înseamnă că este mai hrănitor. 

Ouă albe sau ouă maro?

Există un răspuns dat de cercetători și la această întrebare. Diferența este una de ordin nutrițional

Oul alb este făcut de găina albă, iar dacă coaja acestuia este una tare, înseamnă că găina este una tânără.

Oul maroniu este făcut de găina brună/roșcată. Din când în când, aceasta poate face și ouă albe.Conformspecialiștilor, ouăle maronii sunt mai bogate în acizi omega-3, deci acestea sunt cele mai bune.

Cum aflăm dacă ouăle sunt proaspete?

Simplu. Iei un vas cu apă, iar dacă acestea sunt proaspete vor coborî pe fundul vasului, în timp ce acelea care au mai puțin de o săptămână vor coborî pe fundul vasului doar pe o parte, în timp ce cealaltă parte va rămâne ușor suspendată.

Ouăle mai vechi de o săptămână vor pluti complet și este recomndat să evitați consumarea acestora pentru că s-ar putea să vă creeze disconfort digestiv.

×
Subiecte în articol: oua oua albe oua maro
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close