Antena 3 CNN Life Cât de greşit este să laşi farfuriile murdare în maşina de spălat vase. "E un pericol pentru sănătate"

Cât de greşit este să laşi farfuriile murdare în maşina de spălat vase. "E un pericol pentru sănătate"

Cât de greşit este să laşi farfuriile murdare în maşina de spălat vase. "E un pericol pentru sănătate"
de O.P.    |    25 Noi 2014   •   08:39

Farfuriile murdare nu trebuie lăsate mult timp în mașina de spălat vase, acest obicei fiind periculos întrucât resturile de mâncare duc la rapida înmulțire a microorganismelor, iar curățarea acestora devine tot mai dificilă, se arată într-un articol publicat luni de ziarul spaniol ABC.

"În câteva ore, numărul microorganismelor poate ajunge la sute milioane', susține specialistul în microbiologie Manuel Sánchez Angulo, de la Universitatea Miguel Hernandez, care recomandă punerea în funcțiune a mașinii de spălat vase cât mai des posibil. Iar dacă nu este posibil, el spune este necesar ca măcar vasele să fie curățate cât mai bine de resturile de mâncare. O mașină spălat care funcționează bine poate elimina toate bacteriile de pe vase și tacâmuri doar la o temperatură de 60-80 de grade Celsius și dacă se folosește un detergent eficient. Există însă porțiuni ale mașinii de spălat — precum țeava de evacuare sau îmbinările de cauciuc — în care temperatura nu este atât de mare și unde se pot forma depuneri calcaroase. Acestea acționează ca un "refugiu" pentru bacterii, protejându-le de temperaturile înalte. Existența resturilor de mâncare pe vase pune la dispoziția acestor organisme hrana necesară și face posibilă înmulțirea lor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close