Antena 3 CNN Life Şoriciul, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cine nu ar trebuie să mănânce acest aliment

Şoriciul, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cine nu ar trebuie să mănânce acest aliment

Sărbătorile de iarnă se apropie, românii sunt mari gurmanzi, iar şoriciul este la mare căutare. Rumenit bine şi fraged, şoriciul este bogat în sodiu şi grăsimi. 

Şoriciul, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cine nu ar trebuie să mănânce acest aliment
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2020   •   16:20

O porţie de 60 g de şorici conţine aproape 30 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. El este o sursă incompletă de proteine, deoarece are cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, potrivit clickpentrufemei.ro.

Şoriciul, jumătate din el, "grăsimi rele"

Aproape jumătate din grăsimea de şorici de porc este nesaturată, iar cea mai mare parte este acid oleic, aceeaşi grăsime sănătoasă găsită în uleiul de măsline. 

Alte 13% din conţinutul său de grăsimi este acidul stearic, un tip de grăsimi saturată care este considerată inofensivă, deoarece nu creşte nivelul de colesterol.

Când este interzis şoriciul

În schimb, şoriciul de porc este bogat în colagen, la fel ca pielea şi oasele de pui. Colagenul ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Pentru să sărbătorile de iarnă se apropie, persoanele care au tensiunea arterială crescută trebuie să evite şoriciul din cauza cantităţii mari de sare şi grăsimi. În plus, el se digeră greu, mai ales în cazul celor care suferă de probleme hepatice, biliare sau pancreatice.
 

×
Subiecte în articol: șorici
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close