Antena 3 CNN Life Ce se intampla in mintea unui ipohondru. Asa traiesc cei care se simt mereu bolnavi

Ce se intampla in mintea unui ipohondru. Asa traiesc cei care se simt mereu bolnavi

Ce se intampla in mintea unui ipohondru. Asa traiesc cei care se simt mereu bolnavi
de O.P.    |    18 Noi 2014   •   13:05
Ipohondrul este vesnicul pacient! Medicul ii face investigatia, ii da un rezultat, dar el nu este multumit pentru ca are senzatia ca nu se simte bine. In conceptia lui, fie medicul nu este bun, fie aparatul a gresit.

In astfel de situatii pacientul si le repeta din proprie initiativa. Cand primeste, intr-un final, rezultatul inchipuit de el, insusi, i se confirma: „Am stiut eu ca sunt bolnav!”. Intr-un fel, simte ca a avut dreptate si a demonstrat celorlalti ca nu este bolnav imaginar, ci are o afectiune reala, dar pe alt plan intra in panica, explica psihoterapeutul Lena Rusti.

Am avut cazuri de persoane pentru care nu conta cat este de nociva investigatia si care au continuat sa faca analize iradiante sau invazive, desi aveau deja rezultate care indicau o stare buna de sanatate. Vorbim de pacientul care isi simte inima batand si e convins ca are probleme cardiace. Se duce la un medic, acesta ii spune ca nu are nimic, dar pacientul nu crede si se adreseaza unui alt specialist sau unei alte clinici.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close