Antena 3 CNN Life Ce trebuie să faci ca să ţi se împlinească dorințele stabilite de Anul Nou

Ce trebuie să faci ca să ţi se împlinească dorințele stabilite de Anul Nou

Ce trebuie să faci ca să ţi se împlinească dorințele stabilite de Anul Nou
Sursa foto: foto: pixabay.com
06 Ian 2017   •   11:05

Obiectivele pe care ni le fixăm în ajunul Anului Nou sunt respectate de prea puțini dintre noi. Un studiu realizat de Asociația Americană de Psihologie arată că doar 10% din rezoluțiile pe care oamenii le fac la începutul noului an se și îndeplinesc. Care este motivul? Psihologul Lynn Bufka spune că fixarea unor obiective mult prea îndrăzneţe şi metoda greşită de aplicare a strategiei sunt principalele cauze care duc la eşuarea planului.

În primul rând, împlinirea acestor obiective ține de atitudine. Dacă de la început crezi că vei eșua, este foarte probabil să renunți pe parcurs.

Stabilește-ți strategia cu pași mărunți

Dacă ai decis că 2017 este anul în care vei slăbi, te vei îmbogăți sau vei avea succes, înseamnă că ai început cu stângul. Spre exemplu, decât să spui că vrei să scapi de kilogramele în plus până anul viitor, mai bine spui că vrei să slăbești trei kilograme într-o lună.

„Stabilirea unor scopuri mici, realizabile în cursul unui an, în locul unui singur scop mare şi copleşitor te poate ajuta să obţii mult mai mult decât crezi“, spune Lynn Bufka.

Continuarea, pe unica.ro.

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close