Antena 3 CNN Life Culinar Cele mai ingenioase idei pentru vopsitul ouălor de Paște

Cele mai ingenioase idei pentru vopsitul ouălor de Paște

Cele mai ingenioase idei pentru vopsitul ouălor de Paște
Sursa foto: Pixabay
16 Apr 2016   •   12:59

Vopsitul ouălor este una dintre cele mai delicate operațiuni dinaintea Paștelui. Dacă v-ați plictisit de metodele tradiționale de vopsit și decorat și vreți ca anul acesta să faceți spectacol cu ouăle de Paște, iată câteva metode absolut ingenioase de vopsit pe care le puteți folosi cu încredere.

O variantă sănătoasă pentru vopirea ouălor este ce în care se folosesc varză roșie, foi de ceapă, afine, cafea și diverse condimente. Culorile realizate astfel sunt plăcute, un pic estompate cumva iar aspectul obținut este unul natural. Dacă mai punem la socoteală și că toate aceste vopsele sunt lipsite de chimicale, cred că pentru mulți va fi varianta câștigătoare, potrivit decorette.ro.


Poate cea mai simplă idee pentru a obține niște ouă cu un look grozav este să folosim ouă de prepeliță. Aspectul lor deosebit le face să fie foarte decorative

foto: decorette.ro

O altă idee interesantă, care te trimite cu gândul la natură, cuib, primăvară este cea a ouălor stropite:

Se vopsesc ouăle în culori pastel. Apoi, folosind o periuța de dinți veche inmuiată în vopsea acrilică de culoare brună se stropesc ouăle cu aceasta. Mai exact: înmuiați periuța în vopsea și apoi treceți cu degetul peste perii periuței și stropiți în acest fel ouăle.

foto: decorette.ro


O idee chic este să folosiți dantelă. Puneți o fâșie de dantelă în jurul oului, fixați-o bine și fierbeți oul în culoarea dorită. Chiar dacă nu reușiți să obțineți cu toate culorile un efect clar, vizibil și deosebit puteți oricând să folosiți dantela pentru a decora oul (înfășurați fâșia de dantelă în jurul oului).

Instrucțiuni și mai multe poze, AICI:
 

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close