Chiftelele mănăstireşti din fasole. Reţeta care te face să uiţi de carne!

de D.G.    |    24 Noi 2016   •   16:10
Chiftelele mănăstireşti din fasole. Reţeta care te face să uiţi de carne! Pixabay

Reţeta este mai puţin întâlnită în cărţile de bucate (care rămân preponderent axate pe ingredientele de origine animală), dar este des preparată în mănăstiri şi în familiile ortodoxe din nordul Moldovei.

Este vorba despre preparatul numit „chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez”, aşa cum se regăseşte el în volumul „Mâncăruri şi dulciuri de post”, publicat de prezbitera Garoafa Coman în anul 1994, la Editura Bizantină, potrivit Adevarul.

Volumul are binecuvântarea arhimandritului Sofian Boghiu, egumenul mănăstirii Antim din Bucureşti, aşa că reţeta poate satisface exigenţele creştinilor-ortodocşi deprinşi cu asprimea posturilor.

Ingrediente (pentru patru porţii)

    Două căni de fasole boabe
    2-3 felii de franzelă
    O cană de orez
    O ceaşcă de ulei
    Două cepe
    5-6 căţei de usturoi
    Un morcov
    Un păstârnac
    Două frunze de dafin
    O legătură de mărar
    O legătură de pătrunjel
    50 grame de făină
    Sare, cimbru (după gust)

Continuarea, AICI.

x close