Antena 3 CNN Life Culinar Greşeala pe care o fac toate gospodinele când prepară toba de casă. Iată rețeta corectă!  

Greşeala pe care o fac toate gospodinele când prepară toba de casă. Iată rețeta corectă!  

Greşeala pe care o fac toate gospodinele când prepară toba de casă. Iată rețeta corectă!  
Sursa foto: Pixabay
12 Dec 2016   •   10:16

Vin Sărbătorile si toate gospodinele se gândesc deja la meniul pe care îl vor pregăti de Crăciun. Pentru toba de porc tradiţională cureţi stomacul de porc de membrană interioară. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă. Îl speli, îl laşi o ora în apă cu oţet ceapă.

Cea mai delicioasă de tobă de casă: ingrediente

- 2 urechi de porc
- 2 rinichi de porc
- o limba de porc
- un bucată de muşchi de porc
- o inima de porc
- un stomac de porc
- 250 de grame de slănină cu carne
- o jumătate de kilogram de pulpă de porc
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper măcinat
- piper boabe
- foi de dafin

Modalitate de preparare

Pentru toba de porc tradiţională cureţi stomacul de porc de membrana interioară. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă. Îl speli, îl laşi o oră în apă cu Oţet şi o ceapă tăiată felii, după care îl speli bine. În măcelarii se poate găsi şi gata curăţat.
Se pun la fiert toate organele, muşchiul, slănina şi pulpa. Se adaugă boabele de piper, sare după gust şi foile de dafin. Se lasă la fiert o oră după ce au dat în fiert. Se scot şi se lasă să se răcească. Se curăţă limba de pieliţa albă. Se toacă totul cubuleţe mai mari, se pune într-un vas şi se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper măcinat, după gust şi două polonice cu zeamă în care au fiert.

Se umple stomacul cu compoziţie şi se coase deschizătura. Pentru a fi sigur că nu se sparge tobă se poate introduce într-o bucată de dres, prinzând bine la capete. Se pune zeamă în care au fiert organele pe foc şi când da în clocot se pune toba. Se lasă la fiert 30 minute. Din când în când se înţeapă cu un ac de cusut mai mare. Continuarea AICI.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close