Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă de post. Cum fac ciorba de dovlecei şi vinete măicuțele de la Mănăstirea Valea Neagră din Vrancea

Rețetă de post. Cum fac ciorba de dovlecei şi vinete măicuțele de la Mănăstirea Valea Neagră din Vrancea

Rețetă de post. Cum fac ciorba de dovlecei şi vinete măicuțele de la Mănăstirea Valea Neagră din Vrancea
Sursa foto: Pixabay
10 Apr 2017   •   13:01

Mănăstirea Valea Neagră (jud. Vrancea) este cunoscută credincioşilor în primul rând datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost adusă în secolul al XVIII‑lea de la Kiev, de către Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, care era de origine ucrainean. Totodată, pentru frumoasa şi smerita biserică din lemn, tot de secol XVIII, care găzduieşte această sfântă icoană.

Există în acest loc multă istorie şi slujbele ţinute aici parcă au ceva aparte, poate şi datorită ferestrelor ceva mai largi decât la alte biserici, făcând‑o mai luminoasă ziua, dar poate şi datorită lemnului, care subliniază mai bine trecerea timpului. Iar mâncarea mănăstirească are ceva aparte. Iată una dintre sorei Elena.

Ciorbă de dovlecei şi vinete / 5‑6 porţii

Felul mâncării : felul întâi

Timp de preparare: 45‑50 min.

Ingrediente: 4 litri de apă, 3 cepe, 4 morcovi, ½ rădăcină de ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, 1 ardei roşu, 2 dovlecei mici, 2 vinete, 1 cartof de mărime medie, se acreşte cu borş de mălai şi tărâţe sau bulion de zarzăre, 1 legătură de pătrunjel, sare după gust.

Continuarea, pe ganduridinierusalim.com.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close