Antena 3 CNN Life Cum ne ferim de gripă. Lista alimentelor şi vitaminelor esenţiale - Sfaturi de la nutriţionistul Lygia Alexandrescu

Cum ne ferim de gripă. Lista alimentelor şi vitaminelor esenţiale - Sfaturi de la nutriţionistul Lygia Alexandrescu

Gripa se răspândeşte cu mare viteză şi cea mai bună strategie de combatere a îmbolnăvirii este aplicarea măsurilor care să crească răspunsul imunitar al organismului.

Cum ne ferim de gripă. Lista alimentelor şi vitaminelor esenţiale - Sfaturi de la nutriţionistul Lygia Alexandrescu
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2020   •   10:45

Pe lânga igiena personală şi a comunităţii în care trăim, care trebuie impecabil respectate, o importanţă crucială o au alimentaţia şi hidratarea corecte în profilaxia contaminării cu virusurile sezoniere.

Pe lângă alimentaţia bogată în alimente proaspete, locale, integrale şi gătite cât mai mult în casă, sunt recomandate şi o serie de suplimente de suport al organismului în această perioadă dificilă, a spus nutriţionistul Lygia Alexandrescu, luni, la Antena 3.

Nutrienţi esenţiali care protejează în sezonul rece

Extractul de soc – foarte bogat în antocianine, se pare că scade reacţia virusului prin efectul acidului ferulic existent în plasmă după ingerarea antocianinelor.

Beta glucanul – o polizaharidă cu efect antiinfecţios dovedit pe primate.

Glucozamina – reduce severitatea infecţiei prin reglarea proteinei antivirale (MAVS) la nivel mitocondrial.

Seleniul – un micronutrient cunoscut drept cofactor al unor peroxidaze care limitează viteza de mutaţie a virusului, impiedicând evoluţia bolii.

Cum ne ferim de gripă. Sfaturi de la nutriţionişti

Zincul – tot un micronutrient, acesta susţine funcţionarea şi proliferarea diferitelor celule responsabile de imunitate.

Ce rol are vitamina D în combaterea infecţiilor

Acidul lipoic – un acid gras cu rol esenţial în metabolismul aerob ajută la creşterea răspunsului interferonului de tip 1.

Sulforafan – un compus isocianat cu proprietăţi antivirale şi antibacteriene deosebite.

Vitamina D – vitamină liposolubilă esenţială în combaterea infecţiilor prin creşterea răspunsului imun prin reducerea sintezei citokinelor proinflamatoare care întreţin boala.

Probioticele – COVID 19 are inclus în componenţa lui o bacterie de tip Prevotella şi probioticele pe bază de bifidobacterii pot reduce activitatea bacteriană a bacteriei Prevotella, în timp ce tulpinile de Lactobacilus îi cresc activitatea.
 

×
Subiecte în articol: Lygia Alexandrescu gripa

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close