Antena 3 CNN Life Cum să te asiguri că nu pierzi datele din telefon

Cum să te asiguri că nu pierzi datele din telefon

Telefonul mobil a devenit un device extrem de important pentru mulți dintre noi. Nu vorbim aici neapărat despre el ca obiect fizic, ci despre informațiile și datele pe care le avem stocate în acesta: contactele cunoștințelor, mesaje importante, fotografii, filmulețe și multe altele.

Cum să te asiguri că nu pierzi datele din telefon
Sursa foto: Unspalsh
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   17:47

Din păcate, în urma unui eveniment nefericit, îți poți pierde toate aceste date. Fie telefonul este pierdut sau furat, fie se întâmplă un accident neprevăzut în urma căruia acesta nu mai funcționează. De aceea este important să fii pregătit pentru astfel de momente.

Iată ce poți face pentru a nu pierde datele din telefon:

Salvează-ți contactele în contul de Gmail

Cea mai bună metodă pentru salvarea contactelor este să îți configurezi un cont de Gmail pe telefonul mobil. Acesta oferă o mulțime de beneficii, printre care și sincronizarea automată a contactelor. Folosind această funcție, te asiguri că vei avea la îndemână datele de contact ale persoanelor apropiate, chiar și atunci când telefonul mobil s-a defectat sau pierdut.

Activează backup-ul automat

Backup-ul automat este cea mai eficientă metodă pentru salvarea datelor din telefonul mobil. De la fotografii și videoclipuri, până la melodii și aplicații instalate, toate pot fi salvate într-un loc sigur. Fie fizic, într-un calculator, fie în Cloud, pe unul dintre serverele companiilor care furnizează servicii de backup. Trebuie să știi că fișierul de backup poate fi accesat doar folosind același software care l-a generat și, de cele mai multe ori, consumă resurse importante. Fie spațiu de stocare, ceea ce înseamnă că va trebui mutat din telefon pe un hard disk, fie date mobile, pentru a fi salvat în Cloud. Ceea ce poate genera costuri suplimentare, în cazul în care ai foarte puțin trafic de date.

Protejează-ți telefonul de accidente

Un alt mod în care îți poți proteja datele este să ai grijă de telefonul tău și să îl ferești de micile accidente. Poți face asta foarte ușor, folosind o husă și folie de protecție. Poți opta pentru o husă de protecție Rugged Armor, care este construită din materiale durabile, capabile să protejeze telefonul mobil de șocurile fizice și mecanice. În plus, producătorii de astfel de accesorii țin cont de funcționalitate și construiesc husele de protecție cu acces facil la butoane, port-uri și cameră foto.

Folosește o parolă puternică sau deblocarea prin amprentă

Este vital să folosești o parolă puternică sau funcția de deblocare prin amprentă, pentru a împiedica pe oricine să-ți vadă datele stocate în telefonul mobil. Există posibilitatea ca cineva să îți acceseze telefonul mobil, să-ți fure informațiile personale și, de ce nu, să le folosească în scopuri ilicite. Așa că blochează-ți telefonul și folosește pentru deblocare o parolă complexă sau amprenta, pentru a-ți păstra datele în siguranță. Aici găsești un mic ghid despre cum să generezi și memorezi o parolă puternică.

Ținând cont de sfaturile din articol vei avea siguranța că datele tale sunt protejate și nimeni nu are acces la ele. Dacă pierzi telefonul sau îți este furat, nu uita să folosești funcția de ștergere a datelor, după ce te asiguri că ai backup-ul pregătit.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close