Antena 3 CNN Life Descoperă motivele pentru care gătitul este o activitate distractivă

Descoperă motivele pentru care gătitul este o activitate distractivă

Unii spun că este plictisitor să gătești, dar poate că nu fac ceea ce trebuie. Dacă și tu te numeri printre ei, a venit momentul să descoperi câteva lucruri care te-ar putea convinge că te poți distra în bucătărie.

Descoperă motivele pentru care gătitul este o activitate distractivă
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2021   •   11:31

Descoperă în rândurile următoare cele mai bune motive de a-ți pune șorțul și a trece la treabă.

Înveți în permanență

Fie că ești un bucătar amator sau te gândești serios să câștigi marele premiu la „Chefi la cuțite”, îți poți dezvolta abilitățile în permanență. Atunci când gătești, înveți tot timpul lucruri noi. Descoperi ingrediente, stiluri și tehnici, rețete delicioase, te inspiri de la cei mai buni. Spre exemplu, chiar și acum poți afla câteva trucuri de la Chef Cristian Dumitru, care îți arată pas cu pas cum se prepară o dorada la tigaie cu risotto. Totul ține de dorința și curiozitatea ta de a deprinde abilități noi în bucătărie.

Explorezi și creezi

Cel mai bun lucru atunci când vine vorba de gătit este reprezentat de rezultatele finale ale eforturilor tale. Sunt destui cei care susțin că bucătăria este o adevărată artă și această expresie are o mare doză de adevăr. Îți poți explora în permanență talentele și vei crea preparate delicioase. Există o mulțime de stiluri de a găti, de a combina ingredientele, iar rezultatele pot fi de fiecare dată diferite. Chiar și aceeași rețetă poate fi reinterpretată în nenumărate variante. Satisfacția de la final este principala recompensă pe care o vei primi.

Gătitul te ține în formă și te conectează cu oamenii și culturile

Bucătăria este un univers în miniatură pentru că te conectează în permanență cu alte culturi. Astăzi poți fi în Italia, mâine în Asia, pentru ca finalul de săptămână să îl petreci în Franța. Aproape fiecare țară și continent are specificul său când vine vorba de arta culinară. Dacă gătești sau intenționezi să te apuci de această activitate, vei putea colinda întreaga lume, cel puțin din punctul de vedere al rețetelor.

În plus, vei fi și într-o formă de zile mari. Studiile arată că gătitul reduce stresul și crește nivelul de dopamină. Mulți dintre oameni îi dau o conotație pozitivă, pentru că îl combină cu alte activități. Spre exemplu, dacă vei alege să împarți bucătăria cu persoanele apropiate, gătitul devine și mai distractiv. Fie că este vorba despre soț sau soție, copii, rude sau prieteni, atunci când lucrați împreună, relațiile dintre voi se vor îmbunătăți, iar conexiunile vor deveni mai puternice.

Alte motive pentru care gătitul este distractiv

Gătitul este o aventură și creează amintiri. Fie că nu ți-a ieșit o rețetă, ai ars mâncarea sau ai pus prea multă sare, fie că ți-ai uimit musafirii prin preparatul pe care l-ai pus pe masă, te vei alege cu o poveste de neuitat. De asemenea, poți împărtăși cu alții rețetele tale și vei avea suficient material pentru rețelele de socializare. Hobby-ul tău s-ar putea transforma chiar și într-o carieră, dacă te experimentezi suficient.

Bucătăria nu este doar despre rețete, dar poate avea și efecte benefice asupra sănătății tale. Dacă îți vei propune, ai putea învăța lucruri noi despre nutriție, care sunt alimentele sănătoase și cele mai puțin recomandate. Totul ține de pasiune și de implicarea ta.

Și nu în ultimul rând, rezultatele finale ți-ar putea aduce o mulțime de laude. Ce poate fi mai satisfăcător decât să îi vezi pe cei apropiați că se bucură de preparatele tale?! Acestea sunt cele mai bune motive să te apuci de gătit, în cazul în care nu o faci deja. Nu îți rămâne decât să intri în bucătărie și să te apuci de treabă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close