Antena 3 Life Din ce sunt făcuţi, de fapt, cartofii prăjiţi din restaurantele fast-food. Mai îndrăznești să mănânci?

Din ce sunt făcuţi, de fapt, cartofii prăjiţi din restaurantele fast-food. Mai îndrăznești să mănânci?

17 Sep 2018   •   18:28
Din ce sunt făcuţi, de fapt, cartofii prăjiţi din restaurantele fast-food. Mai îndrăznești să mănânci?
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Pare o întrebare retorică, dar totuşi nu este aşa. Cartofii prăjiţi, care se vând extrem e bine în restaurantele fast-food, conţin mai multe ingrediente decât ne-am aştepta.

Astfel că pe lângă cartofi, ulei, sare, în lista ingredientelor mai intră şi ZAHĂRUL (mai exact dextroza, un ingredient care le oferă culoarea galben-aurie a cartofilor), şi pirofosfatul - un acid care previne înnegrirea cartofilor (un proces natural al legumei).

Aşadar, atunci când comandaţi o porţie de cartofi prăjiţi, lângă un meniu fast-food veţi şti ce ingrediente conţine.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close