Antena 3 CNN Life In fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea. Iată care sunt și în ce le găsiți

In fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea. Iată care sunt și în ce le găsiți

In fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea. Iată care sunt și în ce le găsiți
04 Iun 2016   •   18:03

În fiecare zi, pielea unei femei intră în contact cu 168 de chimicale existente în produsele cosmetice, fie că este vorba despre șampon, săpun, loțiuni de față sau produse de make-up!

Cele mai multe dintre ele sunt atât de toxice pentru piele și pentru întregul organism, încât ajung să îl macine treptat, afectând și buna funcționare a organelor, dincolo de faptul că fac ravagii pentru piele. Iată care sunt cele mai periculoase substanțe cu care intri în contact în fiecare zi!

Iată lista cu cele mai periculoase 10 substanțe, la care ar trebui să fiți foarte atente atunci când cumpărați un produs din zona cosmetică.

1) Triclosan– Este conținut de orice este ambalat și etichetat ca și antibacterian, cum ar fi antiperspirantele, deodorantele, săpunurile obișnuite și produsele de curățare ale mâinii.

2) Fragrance sau Parfum–  Acest singur cuvânt pe care îl găsiți pe aproape toate etichetele de produse de îngrijire a corpului și a părului conține 100 de chimicale diferite. Fiți foarte atente la etichete și încercați să îl evitați pe cât de mult posibil.

3) Parabeni– De obicei se găsesc în produse cosmetice, loțiuni cu factor de protecție și creme hidratante. Sunt folosiți ca și conservanți. Pot afecta sistemul reproducător.

4) Phthalate–  se găsește în sticlele de plastic și produsele pentru unghii.

5) Petroleum – Se găsește în diferite produse de îngrijire a părului, buze și piele.

6) Formaldehide– Sunt conservanți agresivi. Fiți atenți la DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, methenamine și quarternium-15. Sunt folosiți la mai toate cosmeticele și sunt cancerigene. 

Continuarea pe elli.ro

 

×
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close