Antena 3 CNN Life Măsurile pe care le pot lua companiile ca să crească productivitatea

Măsurile pe care le pot lua companiile ca să crească productivitatea

Productivitatea în cadrul oricărei companii este un aspect foarte important de care trebuie să țină cont orice antreprenor, pentru că aceasta are un impact direct asupra profitului, dar și a costurilor. De aceea, ca să aibă parte de o productivitate sporită, oamenii de afaceri trebuie să ia anumite măsuri și să facă investițiile necesare, pentru a-și atinge obiectivele. Iată câteva sfaturi utile.

Măsurile pe care le pot lua companiile ca să crească productivitatea
Sursa foto: Unsplash
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2021   •   16:59

Un program de muncă flexibil

Printre măsurile de sporire a productivității se numără și oferirea unui program de muncă flexibil. Mai precis, angajatorul să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă cel puțin o zi pe săptămână și, de asemenea, să poată veni la sediul firmei și să plece când e convenabil pentru aceștia.

Un salariat care își va putea stabili propriul orar de muncă, care nu va fi obligat să adopte o anumită ținută vestimentară sau să aibă pauză de masă la o anumită oră va da un randament crescut, pentru că își va desfășura activitatea într-un mediu relaxant.

În plus, cu cât va duce mai repede sarcinile de lucru la bun sfârșit, cu atât va avea mai mult timp liber la dispoziție. Pe de altă parte, se va odihni mai mult și va pune deoparte banii pe care i-ar fi cheltuit pe transport ca să se deplaseze la serviciu.

Tehnologie de ultimă generație

Apelarea la tehnologia de ultimă generație este o soluție inteligentă pentru a crește productivitatea în cadrul unei companii. În primul rând, orice business trebuie să își protejeze datele, documentele și actele cu caracter important, pentru a nu intra în posesia competitorilor sau a persoanelor rău intenționate.

Pe de altă parte, tehnologia eficientizează activitatea profesională. Drept urmare, pentru a beneficia de aceste facilități, firmele pot apela la servere dedicate, cu precădere la un rack server, pe care să își stocheze, în siguranță, datele.

Pentru că un rack server asigură cele mai recente standarde de securitate, reduce costurile și oferă o performanță superioară. În consecință, companiile vor fi protejate de un potențial atac cibernetic, iar pagubele vor fi evitate.

Beneficii pentru salariați

Fiindcă angajații motivați vor da randamentul maxim, angajatorii trebuie să le ofere o serie de beneficii, pentru a îi determina să fie eficienți. În primul rând, o soluție ar fi să le ofere beneficii de ordin financiar, precum bonusuri de performanță sau măriri salariale.

În felul acesta, personalul va da totul din punct de vedere profesional, pentru a-și atinge obiectivele. În plus, o altă măsură benefică ar fi decontarea transportului, indiferent dacă angajații se deplasează cu mașina personală sau cu mijloacele de transport în comun.

De asemenea, zilele în plus de concediu, voucherele de vacanță, diverse abonamente, precum cele la clinici private, săli de fitness sau librării online, reprezintă alte soluții la îndemână. Ba mai mult, oamenii de afaceri le pot pune la dispoziție și un mediu de lucru plăcut, unde să își desfășoare activitatea într-un mediu relaxat.

De exemplu, salariații ar putea să aibă o încăpere special amenajată, unde se pot destinde, unde pot socializa, unde pot practica un sport sau unde pot chiar să urmărească un film ori serial.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care oamenii de afaceri le pot lua în considerare. Cum angajații sunt motorul oricărui business și orice companie își dorește subalterni cât mai competenți, o altă măsură care ar putea spori productivitatea este trimiterea acestora la cursuri de specializare și la diverse traininguri, în funcție de domeniul lor de activitate.

Până la urmă, fără investițiile potrivite, atât în angajați, cât și în partea tehnică a afacerii, productivitatea nu are cum să se îmbunătățească. În consecință, oamenii de afaceri trebuie să pună în aplicare cel mai bun plan care să ducă la dezvoltarea businessului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close