Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Tratamentul corect al arsurilor solare. Când este cazul să mergi la medic

Tratamentul corect al arsurilor solare. Când este cazul să mergi la medic

Piele roşie, usturimi sau mâncărimi? Ei bine, din acest moment nu mai contează dacă ai folosit cremă de protecţie sau care sunt orele pe care le-ai petrecut pe plajă. Un lucru este sigur, toate trei sunt semnele unei arsuri solare.

Tratamentul corect al arsurilor solare. Când este cazul să mergi la medic
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    11 Aug 2020   •   06:30

 Astăzi, aflăm de la medicul dermatolog Gabriel Balcangiu cum ar trebui să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie. Arsura solară este trauma dată de ultravioletele tip B și A ca urmare a expunerii la soare. Cea mai mare problemă este la cei care vor să prindă tot soarele de pe plajă din prima zi de concediu. Este extrem de important ca în primele zile să folosim SPF 50 plus. 

Arsurile solare apar și în zilele înnorate 

Arsurile pot apărea în numai o oră de expunere fără protecție. Odată apărute, arsurile au puterea de a distruge întreaga vacanță. Odată ce te-ai ars, cea mai bună metodă de tratament este evitare re-expunerii la soare. Este bine să folosim creme afte-sun și un antiinflamator. Aici vorbim de arsurile ușoare.

Dacă este vorba de o arsură mai severă, pacientul trebuie tratat la medic. Dacă apar greața, voma, roșeață, blisterele atunci trebuie să ne prezentăm de urgență la cabinetul medical. 

În cât timp tratăm arsurile solare

O arsură solară se vindecă între 2-5 zile însă tratamentul pentru o arsuă solară severă de graul 2 poate dura chiar și 14 zile. Din cauza soarelui pielea se lasă și îmbătrânește mai rapid, efecte care sunt foarte dificil de tratat. 

Tratamentul corect al arsurilor solare

×
Subiecte în articol: Numai de bine arsuri solare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close