Antena 3 CNN Life Oameni Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată la un spital din Germania pentru recuperare. Copila nu s-a mai trezit după operația pe creier

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată la un spital din Germania pentru recuperare. Copila nu s-a mai trezit după operația pe creier

Părintele Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din București, a plecat în Germania, acolo unde va începe recuperarea pentru fetița lui, Ecaterina.

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată la un spital din Germania pentru recuperare. Copila nu s-a mai trezit după operația pe creier
Sursa foto: Nicolae Dima
de Mia Lungu    |    16 Dec 2022   •   17:45

O clinică de lângă Dresda, Germania, specializată în recuperare neurologică pediatrică, a primit-o pe Ecaterina, pentru tratamentul de recuperare. Aceasta a fost operată la mijlocul lunii noiembrie și, până în prezent copila, nu s-a trezit. Este într-o stare de inconștiență, cu mici semne de activitate cerebrală.

Clinica a făcut un calcul estimativ și a solicitat un avans de 90.000 de euro, indicând faptul că, în funcție de rezultatele evaluării stării de sănătate a Ecaterinei în Germania, costul inițial al tratamentului se poate ridica la peste 200.000 de euro.

Probleme grave de sănătate au început în urmă cu o lună și o săptămână

Într-o zi de miercuri, la începutul lunii noiembrie, Ecaterina a început să acuze dureri de cap intense. Atunci a început goana către o clinică medicală. După câteva investigații primare, totul părea că este doar o durere de cap, dar medicii au recomandat totuși și efectuarea unui CT dacă durerea persistă, lucru care așa a fost.

Nici nu a ieșit bine din clinică și deja durerile Ecaterinei erau groaznice. Astfel, părinții au ajuns cu ea la Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" pentru a i se realiza un CT cranian.

Rezultatul CT-ului făcut în grabă avea să vină cu o veste proastă: fetița a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni". CT-ul relevase existența unei tumori localizate în trunchiul cerebral, adică în mijlocul creierului. Tumora a generat blocada cailor lichidiene conducând la o hidrocefalie secundară.

Creierul Ecaterinei era plin de lichid. Nu se mai drena din cauza poziției tumorii, creierul nu se mai oxigena astfel, iar excesul de fluid cefahorahidian crea o presiune mare asupra creierului. Tot sistemul nervos al fetiței era scurtcircuitat, iar funcțiile creierului afectate.

Apoi, Ecaterina a făcut cardio-respirator. După nici 40 de minute, a făcut un al doilea stop cardiac. Ecaterina a rămas în comă, toate funcțiile vitale fiind susținute de aparate. Singura veste bună în această luptă între viață și moarte era că medicii reușiseră montarea drenajului, astfel încât excesul de fluid cefahorahidian acumulat în creier să poată fi evacuat.

A urmat o operație în care medicul neuro-chirurg a extras chistul din trunchiul cerebral, fără alte pagube pentru sănătatea Ecaterinei. Operația a fost la mijlocul lunii noiembrie și până în prezent Ecaterina nu s-a trezit. Este într-o stare de inconștiență, cu mici semne de activitate cerebrală.

Acum este nevoie de 200.000 euro pentru tratamentul Ecaterinei. 

Pentru Donații

Persoanele Fizice

în LEI: RO23INGB0000999913157577
Titular cont: Nicolae Dima
în EUR: RO20INGB0000999911593506
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
Titular cont: Nicolae Dima

Persoanele juridice care doresc să doneze sunt rugate să ne scrie un e-mail la adresa [email protected], pentru a primi informații despre procedura de sponsorizare (deducere fiscală).

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close