Antena 3 CNN Life Oameni Eroina Zilei. Venera Vasiliu, director Crucea Roşie Sector 4, despre misiunea de a salva vieţi

Eroina Zilei. Venera Vasiliu, director Crucea Roşie Sector 4, despre misiunea de a salva vieţi

Eroina Zilei. Venera Vasiliu, director Crucea Roşie Sector 4, despre misiunea de a salva vieţi
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Iul 2018   •   12:41

Viaţa unei persoane accidentate depinde, în mare masură, de momentul acordării primului ajutor. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaştem tehnicile de prim ajutor şi aplicarea lor corectă. Astfel, putem ajuta victima până la sosirea ambulanţei şi, de ce nu, putem salva o viaţă. Mâine, în Grădina Valorilor Româneşti din Parcul Lumea Copiilor, tineri, părinţi şi bunici vor asista din nou la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie sector 4. Vor învăţa care sunt principiile de bază atât în cazul unui stop cardiorespirator, cât şi în caz de înec, hemorogii şi arsuri.

Venera Vasiliu, directorul Filialei Sector 4 a Crucii Roşii Române a vorbit la Antena 3 despre evenimentul care va avea loc vineri.

''Toţi cei care vor să participe la aceste cursuri sunt oamenii care vin în parc, părinţi, bunici, bone. Copiii de la vârsta de 14 ani pot participa, pentru că vor învăţa foarte multe lucruri şi ei sunt foarte atenţi. Lor nu le este teamă de ceea ce văd. Nu le este teamă de manechine, chiar sunt curioşi să lucreze, să înveţe. E impresionant să îi vezi lucrând, dar în acelaşi timp şi jucându-se. Este cel mai uşor să primeşti informaţia la o vârstă fragedă, pentru că nu o vei uita niciodată'', a spus Venera Vasiliu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close