Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Dorin Petruț, militar rănit în misiune, acum campion la tir cu arcul

Eroul Zilei. Dorin Petruț, militar rănit în misiune, acum campion la tir cu arcul

Eroul Zilei. Dorin Petruț, militar rănit în misiune, acum campion la tir cu arcul
04 Noi 2016   •   11:54

În 2007, locotenent-colonelul Dorin Petruţ a trecut pe lângă moarte. Era în baza Camp Victory din Bagdad când insurgenţii au lansat un atac cu rachete. A fost grav rănit la picior şi a fost în pericol să rămână fără acest membru.

Medicii au reuşit să îl salveze şi au urmat ani de exerciţii fizice intense pentru ca piciorul său "să funcţioneze" din nou normal.

Încercarea grea prin care a trecut ofiţerul a fost răsplătită de NATO cu o medalie. Iar la un deceniu distanţă este campion la tir cu arcul şi se pregăteşte pentru Jocurile Paralimpice Invictus.

”Militarul român consider că este unul dintre cei mai buni din lume. Compensăm cu prisosință prin experiența umană. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Istoriile acestea ale militarilor răniți sunt ale noastre, personale. Urechea mea de artilerist știa că va veni o rachetă. Spre neșansa mea a căzut la trei metri de mașină. Am auzit-o că vine. Nu sunt un erou, sunt un om” a spus Dorin Petruț, cu modestie. Asta pentru că în momentele exploziei s-a aruncat deasupra unui colonel britanic, căruia i-a salvat viața. ”Nu îmi datorează absolut nimic” a mai spus ”Eroul zilei”.

×
Subiecte în articol: campion previziuni Eroul Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close