Antena 3 CNN Life Oameni Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor și inițiatorul unei tabere pentru copiii bolnavi de cancer. Portretul viitorului ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor și inițiatorul unei tabere pentru copiii bolnavi de cancer. Portretul viitorului ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor și inițiatorul unei tabere pentru copiii bolnavi de cancer. Portretul viitorului ministru al Sănătății
Sursa foto: Foto: facebook
17 Mai 2016   •   14:48

Vlad Voiculescu a lucrat, în ultimul an, în calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar.

El a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, cel mai cunoscut fiind reţeaua de citostatice, prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 Rețeaua Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostatice care lipseau bolnavilor de cancer.

În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliție europeană care luptă pentru drepturile pacientilor diagnosticați cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienților ai European Society of Medical Oncology.

În 2014 a fondat, alături de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabara destinată exclusiv copiilor cu afecțiuni oncologice din România.

În noiembrie 2015, a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la Colectiv în spitale din Austria si Germania.

Vlad Voiculescu a acceptat, marți, propunerea lui Dacian Cioloș de a prelua funcția de ministru al Sănătății.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close