Antena 3 CNN Life Otrava cu gust dulce. Dezvăluiri șocante despre ceara cu care se acoperă legumele şi fructele

Otrava cu gust dulce. Dezvăluiri șocante despre ceara cu care se acoperă legumele şi fructele

Otrava cu gust dulce. Dezvăluiri șocante despre ceara cu care se acoperă legumele şi fructele
19 Iun 2017   •   08:05

Cel mai folosit produs de acest fel este ceara de carnauba, cunoscut şi sub denumirile de ceară braziliană, ceară de palmier şi E903, potrivit Adevarul.ro.

În Uniunea Europeană este autorizat pentru utilizarea la ceruire pe suprafaţa citricelor, pepenilor, merelor, perelor, piersicilor şi ananasului, dar şi ca agent de glazurare pentru diferite produse învelite cu ciocolată, alune şi boabe de cafea. Din păcate, încă nu se cunosc îndeajuns efectele produsului asupra corpului uman. Legislaţia europeană nu are la bază nişte studii aprofundate.

În unele cazuri, ceara extrasă din frunzele de palmier este înlocuită uneori cu produse chimice de sinteză, posibil periculoase pentru om, ca urmare a legislaţiei deficitare în domeniu.

România nu are nicio reglementare legată de conservarea legumelor şi fructelor folosind substanţe de acoperire. Ca urmare, piaţa noastră a devenit un soi de „coş de gunoi” în care oricine poate „vărsa” orice, fără teamă de consecinţe.

 

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close