Antena 3 CNN Life Renovarea bucătăriei: se poate face și cu cheltuieli mici? Află aici cele mai de efect trucuri!

Renovarea bucătăriei: se poate face și cu cheltuieli mici? Află aici cele mai de efect trucuri!

Bucătăria este un spațiu din casă care nu trebuie neglijat, atunci când te gândești la amenajare. Chiar dacă îți mai puțin timp acolo, gătitul într-un mediu ambiant plăcut poate avea efecte benefice asupra stării tale de spirit.

Renovarea bucătăriei: se poate face și cu cheltuieli mici? Află aici cele mai de efect trucuri!
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   12:12

Renovarea acestei părți a casei nu trebuie să fie o problemă din punct de vedere financiar. Ai la dispoziție o mulțime de variante de mobilă și accesorii, pentru a crea amenajarea dorită, chiar dacă nu dispui de un buget foarte mare.

Iată cum poți schimbi ceva în bucătăria ta, fără eforturi financiare mari!

  • Alege blaturi de bucătărie din piatră neagră!

Dacă vrei o schimbare față de suprafețele cu aspect de lemn, poți alege modele de blaturi pentru bucătărie cu finisaj de piatră. Acest material adaugă un element inedit bucătăriei și creează o impresie de ansamblu mai deosebită. Cel mai de efect sunt cele de culoare neagră, mai ales că au și un avantaj - nu se vede atât de mult murdăria și sunt mai ușor de curățat.

  • Alege culori îndrăznețe!

Ca să creezi o atmosferă plăcută în bucătărie, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de mobilă convenabile ca preț, care să se armonizeze bine între ele. Dulapurile turcoaz sau verzi au fost o opțiune populară în toată lumea, încă din anii ‘50, când era la modă mobila retro. Și gresia de pe pereți poate fi în culori vesele, mai ales dacă alegi mobilă în culori clasice.

  • Amplasează corpuri de iluminat moderne!

Corpurile de iluminat nu trebuie puse la întâmplare, în nicio încăpere a casei. În multe situații, ele pot schimba radical înfățișarea unei camere. Corpurile de iluminat suspendate deasupra mesei sunt potrivite pentru orice tip de mobilă, cu design mai simplu sau ornat.

  • Schimbă doar ușile dulapurilor!

Dacă dulapurile sunt încă într-o stare bună, nu trebuie neapărat să le schimbi complet. Ca să arate complet altfel, e necesar doar să înlocuiești ușile. Astfel, vor scădea costurile pentru mobilă nouă, care sunt cea mai mare cheltuială când vine vorba de amenajarea bucătăriei.

O altă variantă e să păstrezi ușile vechi și să le vopsești într-o altă culoare, sau se le îndepărtezi complet, pentru a avea rafturi. Alege culori complementare, pentru un aspect plăcut.

Cei mai mulți oameni optează pentru alb în combinație cu o altă culoare pastelată, pentru că are efecte benefice asupra stării de spirit. De asemenea, fiind o culoare neutră, poți să adaugi mai apoi accesorii fără să te îngrijorezi dacă se potrivesc culorile.

  • Vopsește gresia veche

Gresia de pe pereți nu e nevoie să fie schimbată. Tot ce trebuie să faci e să folosești șabloane cu modele creative și vopseaua potrivită.

  • Nu investi în electrocasnice noi, dacă nu e necesar

Până la urmă, electrocasnicele te ajută doar când gătești. Dacă ai aparate care încă funcționează bine, nu e nevoie să le schimbi cu cel mai nou model, mai ales dacă încerci să te încadrezi într-un buget.

Acestea sunt câteva dintre soluțiile pe care le poți încerca pentru o reamenajare a bucătăriei care nu implică costuri financiare mari. Poți avea un design așa cum îți dorești apelând la câteva metode inedite.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close